Måtte bruke lensepumpa

Sjøredningskorpset i Måløy måtte til med lensepumpe for å hindre nedsnødd båt i å synke.

Publisert Sist oppdatert

NEDSNØDD: Måløy sjøredningskorps måtte redde nedsnødd båt, foto NSSr/ Håkon Seim.

Et kraftig snøfall i Nordfjord har gjort at båter er blitt nedtynget av snø. Sjøredningskorpset i Måløy kom i torsdag til med lensepumpe og fikk berget en av disse i siste liten, skriver Redningsselskapet  (NSSR).

NSSR fikk rapport fra Måløy om at politiet hadde ringt Vaktelefonen på grunn av en båt som var i ferd med å synke ved kai.

En tilfeldig forbipasserande hadde observert at båten hadde fått kraftig slagside, og merka ved nærmare innspeksjon at båten var veldig tung i sjøen og særdeles ustabil.

Vi rykka selvsagt ut med ein gang, med maskinist Leiv Peter Bratli fra RS "Halfdan Grieg"  som mannskap på RS "Simrad Buholmen". Med med seg hadde han den portable lensepumpa tilhørande "Halfdan Grieg", skriver Håkon Seim, båtfører RS "Simrad Buholmen".

Da de kom fram til havaristen 15 minutter etter alarmen blei slått, ble de tatt imot av eier av båten. Eieren mener at årsaken til at båten holdt på å synke, er at mye snø har trykt båten så langt ned i sjøen at sjøvann har kommet inn gjennom eksosen og fyllt maskinrommet og videre framover i båten.

Seim frykter at båten kunne ha kantret og sunket i løpet av kort tid om den ikke hadde blitt ryddet snø, og oppfordrer samtlige båteiere til å ta en esktra titt på båten sin i disse tider med snø, is og kulde.

Les hele saken her