Senket båten til havnesjefen
Senket båten til havnesjefen

Senket båten til havnesjefen

Havnesjefen i Son er jevnlig blitt  trakassert. Natt til tirsdag toppet det seg da familiebåten ble senket.

Publisert

Seint tirsdag kveld ble havnesjefen i Son ringt opp av folk som kunne fortelle at fritidsbåten hans lå sunket i bryggeplassen tilhørende havnevesenet. Et vitne kunne fortelle at en bryggeslange var tredd ned i båten. Da båten lå under vann sto slangen på full trykk.

Havnesjefen har over tid blitt utsatt for trakassering. Finstad forteller om hundemøkk i oppkjørselen på samme sted, flere ganger i uken, dekk som er blitt skåret opp to ganger og urinering på bilen hans.

Pågått lenge

– Har du noen anelse om hva denne trakasseringen skyldes, Roger Finstad?

– Motstanden begynte før jeg tiltrådte som havnesjef i Son, første august i 2008. Bakgrunnen for at vedkommende har senket båten, har jeg ingen som helst anelse om, sier Finstad til Båtliv. Han understreker at dette ikke er havnesjefens båt, men båten til hans familie.

– Men båten er kjent som min. Belastningen er spesielt stor for familien, sier han.

– Son er et lite sted, folk snakker sammen, så det kommer vel etter hvert fram hvem det er, legger den tidligere politietterforskeren til.

Politianmeldes

Båten, som er en Alucraft har han brukt mer enn 300 timer på, bare i år. Bare skroget er originalt, alt annet, som drev, motor og interiør har han jobbet med de to siste årene.

– Nå gjenstår det å se om forsikringen er så bra som det påstås i reklamen, sier han.

Havnesjefen vil anmelde trakasseringen til politiet. Da Båtliv sjekket med krimvakta i Follo politidistrikt onsdag for middag var det ikke levert inn noen anmeldelse ennå.

Powered by Labrador CMS