Seier på Sardinia

Seier på Sardinia

Offshorefører knuste rundbane-konkurrentene i VM-løp på Sardinia.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Pål Virik Nilsen vant helgens VM-runde i Formel 2.

Etter et dramatisk løp vant Pål Virik Nilsen fra Sandefjord helgens VM-runde i Formel 2.

–  Det er en utrolig følelse og vinne! uttaler han i en pressemelding Båtliv ha mottatt fra PVN Offshore.

Nilsen vant helgens VM-runde for Formel2-båter, arrangert i Cagliari, Italia.

Resultatet var det få som ville tippet på forhånd. Pål har de siste årene vært throttleman i Offshore Class-One, racerbåtklassen gjort kjent her hjemme av Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten. Etter ti år gjør han nå comeback i formelbåt-racing.

– På grunn av et ekstremt tidspress med alt som skulle på plass har starten hengt i en tynn tråd, og det var en kamp bare det å få komme ned hit. Det å vinne føles totalt uvirkelig, men veldig, veldig bra, forstetter Virik Nilsen.

Ny båt.

Med nyinnkjøpt båt og etter minimalt med testing var det stor spenning i det norske Steni-teamet før start. Pål overrasket alle med å kvalifisere seg til et meget bra fjerde startspor, og i selve løpet skulle han virkelig få vise hva som bor i norske sjømenn.

– Hovedkonkurrentene har bedre utstyr, men dette blir utlignet når forholdene blir vanskelige. Da er det mer opp til føreren. Noe som gir

Selv trodde Virik Nilsen at løpet kom til å dreie seg om å forsvare en fjerdeplass. Men historiebøkene vil vise det annerledes. Formel-båter er ekstreme maskiner beregnet til å kjøre da vannet er så å si blikk stille. I Italia ble været bare dårligere og dårligere før start, og Virik Nilsen ante at han kunne ha et ess i ermet.

– Fra fjerde startspor fikk jeg en kjempestart, og pushet maksimalt i bølgene. Jeg skjønte fort at jeg var den raskeste i feltet.

Pål passerte båt etter båt i starten, og fikk også has på fjorårsvinneren, svenske Erik Stärk, og var dermed i ledelse.

– I stedet for å sikre en fjerdeplass blei det å kjempe om seier, og faktisk vinne! Det ble en vanvittig bra helg og jeg vil takke alle støttespillerne mine som gjorde det mulig, avslutter Pål, som med seieren leder VM.

Neste VM-runde går i Stockholm den 14-15 juni, deretter kommer VM i Formel 2 til Norge og Grimstad helgen den 11-12 august.