Se så like de er

Skal du på Båter i Sjøen, ikke tro at du er blitt gal eller ser dobbelt. Likheten mellom Royaler 38 Sundeck og Adagio 40 Sundeck har sin naturlige forklaring.

Publisert

Trawlere er i skuddet som aldri før. Til Båter i Sjøen kan du glede deg til flere nyheter. Foruten Corvette kommer Royaler 38 Sundeck og Adagio 40 Sundeck.

Da vi første gang fikk se bildene av begge båtene trodde vi knapt våre egne øyne. Utvendig ser de helt like ut, med bare noen små avvik. Ser vi på interiørtegningene fortsetter likheten, her er det heller ikke store avvik.

Felles strek

– Ja, Adagio-båtene er veldig like Royaler sine båter, sier daglig leder Ole André Worre i Royaler Yacht.

– Det kommer av at for en del år siden var det et verft hvor eierne skilte lag, noe som resulterte i to ulike verft på vidt forskjellige steder i Kina. Tydeligvis har begge eierne fått rettighetene til tegningene som de en gang eide sammen, noe som resulterte i enorm stor likhet mellom noen av modellene, forklarer Worre.

Hvordan kan det da ha seg at den ene båten i navnet oppgis å være 38 fot lang, mens den andre er 40 fot lang? Dette skyldes helt enkelt forskjellig praktisering om man tar med badeplattform og baugspyd eller ikke. Det er opp til hver enkelt båtprodusent om badeplattformen og baugspydet skal være med i målene. For eksempel på Røkkes 50-foter er lengden målt før montering av badeplattform. Med badeplattformen hadde den kommet over 50-fotsgrensa, og det hadde vært krav om fritidsbåtskipper (D5L).

Mye plass

Royaler 38 Sundeck koster 2,69 millioner kroner i Norge, inkludert alle avgifter. Adagio 40 koster 2,9 millioner kroner.

Felles med begge båtene er at de har stor flybridge som byr på stort uteareal, både over og under tak. Begge båtene har to kabiner, en foran og en bak.

– Selv om båten er produsert i Kina, bærer den ikke preg av å være billig. Dette er kvalitet til tusen, sier Sverre Larsen i Svela som forhandler Adagio i Norge.

Royaler 38 Sundeck

Skroglengde: 12,15 meter

Bredde: 3,68 meter

Vekt: 9,1 tonn

Pris: Fra 2,7 millioner kroner

Adagio 40 Sundeck

Skroglengde: 12,15 meter

Bredde: 3,87 meter

Vekt:  10,9 tonn

Pris: Fra 2,9 millioner kroner

Powered by Labrador CMS