Satser på luksus fra USA

Denne båten har seks lag med klarlakk. Amerikanske Marquis blir tilgjengelig i Norge i sommer. Se bilder og film av norgesnyheten.

Publisert

Se film

Se bildespesial

– Marquis er dyre båter, men det er bare topp utstyr alt sammen, sier forhandler Helge Ljones i US-boats. Den første båten han tar inn, en 42-foter, koster 5,5 millioner kroner.

Sammen med Johnny Pedersen i JP Marine som er importør av båten, skal han markedsføre og selge båter fra amerikanske Marquis i Norge. Fire modeller er lagt ut for salg på Finn.no, og en av båtene kommer til Norge i juli. Prisene varierer fra 5,5 til 9 millioner kroner, men Marquis har også langt dyrere modeller, helt opp til 72 fot. Helge Ljones og Johnny Pedersen var på forhandlermøte for et annet båtmerke i Kroatia, da de oppdaget den amerikanske båtmodellen.

– Vi fikk hakeslepp, begge to. Linjene, fargene – alt var bra med denne båten, sier Helge Ljones. Han forteller at Marquis er lakkert som en bil.

Høy finish

– Den har seks lag med klarlakk. Dette er nok ikke en båt som kommer til å selge i volum. Kundegruppen er vel blant annet de som er glad i flotte biler, sier Ljones til Båtliv.

Marquis 420 Sport leveres både som flybridge- og kupébåt. Den første modellen den norske forhandleren velger å ta inn er Marquis 430 Sport Coupe. Med Volvo Penta IPS på til sammen 870 hestekrefter har den en toppfart på 36 knop. Om bord har den køyeplass for seks personer, og sitteplasser for ti. Båten har rommelige løsninger, og salongen får ekstra god plass, noe som skyldes den spesielle designen på dollbordene. Akter  har dollbordene en forhøyning, som gir mer plass innvendig.

Italienske trekk

Selv om båtene er amerikanske, legger vi fort merke til at de også har italienske linjer. Helge Ljones forklarer dette med at Marquis Yachts har samarbeid med den italienske designeren Nuvolari Lenard som også har designet superyachter. Nuvolari Lenard har også designet for Sarnico Spider. Den norske forhandleren mener at båten fint hevder seg med andre mer godt etablerte modeller i Europa, som Sessa, Azimut, Fairline og Princess. Alle modellene fra Marquis er vissnok klassifisert i CE-klasse A. Det vil si åpent hav.

Les alt om CE-merking

FILM: Marquis 420 SC:

Powered by Labrador CMS