Samler båtens data i plotteren

Simrad og B&G girer opp satsingen på Naviops system for å samle all informasjon om båten i plotteren.

Publisert Sist oppdatert

Naviops er et italiensk system for å integrere data fra båtens ulike systemer i en enkel oversikt i kartplotteren. Her kan du se nivået på tanker og batterier, følge med på kart og radar og se elektriske installasjoner helt ned på detaljnivå av sikringer. Om en sikring ryker, kan du hvilken det er på skjermen. Systemet kan også knyttes til smarttelefonen, slik at du kan sjekke hvordan det står til med båten hjemmefra.

For et par år siden kjøpte Navico Naviops, som tradisjonelt har levert dette til større yachter fra Ferretti og Azimut. Nå blir også båter fra Bavaria, Hanse og SeaRay utstyrt med dette, får Båtliv opplyst under en pressevisning arrangert av Navico. Systemet kan også etterinstalleres i båter, men noen pris får vi ikke, fordi det vil variere fra båt til båt hvor mange protokoller som må konfigureres.

Navionics star bak Simrad, B&G og Lowrance, og tilbyr systemet med B&G til seilbåter og Simrad til motorbåter. Flere aktører konkurrerer nå om å bli ledende innen smartbåt-teknologi, og Båtliv hadde i fjor en tem-artikkel om dette.

Les også: Slaget om dashbordet (for abonnenter)

Båtliv er medlem av Fagpressen og publiserer på grunnlag av Redaktørplakat og Vær-Varsom-Plakat. Vi gjør derfor oppmerksom på at bakgrunnen for artikkelen er et internasjonalt pressearrangement i regi av Navico, som har betalt reise og opphold for journalistene.

 

 

Powered by Labrador CMS