Forsikringssvindler krevde 250.000 for sliten hyttebåt

En Stavanger-mann med pengeproblemer meldte den 30 år gamle plattgatteren sin stjålet og krevde en kvart million kroner i erstatning. Men båten lå pent fortøyd ved mannens hytte.

Publisert

Det er Rogalands Avis som bringer historen om det mislykkede forsøket på å svindle Gjensidige. Ifølge avisen fikk forsikringsutreder Tony Eide et anonymt tips om at den savnede båten slett ikke var stjålet, men i jevnlig bruk av forsikringstageren.

Eide dro til til kundens landsted i Suldal og fant båten. Og ikke bare var båten fortsatt i eierens varetekt, en takst avslørte også at den aldrende farkosten var i dårlig stand og neppe verd mer enn 80.000 kroner.

– Båten hadde aldri vært stjålet, noe eieren har tilstått, sier Eide, som forteller at motivet for svindelforsøket var pengeproblemer. Saken er nå politianmeldt.

Forsikringmannen mener at forsikringssvindel er et stort samfunnsproblem, og dette gjelder slett ikke «bare» slike fullstendig oppdiktede skadehistorier. Ifølge Eide viser undersøkelser at nesten hver fjerde nordmann mener det er greitt å plusse på litt ekstra når skademeldingen sendes inn. Blant folk under under tredve år sier omtrent halvparten at slik svindel kan aksepteres.

– Dette viser holdninger og moral som ikke er forenlig med det å være en positiv samfunnsborger. Dette smitter også over på andre områder, sier Eide til Rogalands Avis.

Powered by Labrador CMS