6. CORVETTE FJORDLING: Tore Helvig har pusset opp en Fjordling til minste detalj, satt inn ny motor og laget vindu til den nye motoren så du virkelig skal få syn på godsakene.
CORVETTE FJORDLING: Tore Helvig har pusset opp en Fjordling til minste detalj, satt inn ny motor og laget vindu til den nye motoren så du virkelig skal få syn på godsakene.

Stem på din favoritt til Restaureringsprisen

Her er de nominerte til årets Restaureringspris. Stem på din favoritt her:

Publisert Sist oppdatert

Restaureringsprisen er innstiftet av Båtmagasinet, Seilmagasinet, Oslofjordmuseet og Oslofjordmuseets venner. Prisen deles ut den 16. juni ved åpningen av museumshavna. Prisen er på 10.000 kroner og skal motivere og inspirere dyktige båtfolk som legger ned egeninnsats for å sette i stand gamle båter, plast som tre, seilbåt som motorbåt. Avstemningen er rådgivende. Det vil være en fagjury som til slutt innstiller vinneren.

*Se større bilde av de nominerte båtene under avstemningen.

Her er de nominerte:

SORGENFRI: Hero 101 med fire jenter ombord klar for jordomseiling. Jentene gjør alt de kan selv og har brukt alle helger og fritid på båten siden starten av februar.
1: SORGENFRI: 40 år gammel Hero 101 med fire jenter ombord klar for jordomseiling. Jentene gjør alt de kan selv og har brukt alle helger og fritid på båten siden starten av februar, og tjener penger til båtrestaureringen ved å jobbe i barnehage. Se bilde av båten i inngangen på saken.
TRERØRING: Arne Vadset og sønn restaurerer 140 år gammel fiskebåt fra Volda. Nye seil sydd og tilpasset av seilmaker på Promhavn.
2. TRERØRING: Arne Vadset og sønn restaurerer 140 år gammel fiskebåt fra Volda. Nye seil sydd og tilpasset av seilmaker på Promhavn.
3. FRAM: Kragerøs første taxibåt restaureres av Kystlaget, som har brukt hundrevis av dugnadstimer for å få båten i ship shape.
CAROLINE: Far til Roar Berge var sjømann og kjøpe en liten Cris Craft i USA. Montert ny motor fra vannskuter forsterket sidene og lagt på mahogney.
4. CAROLINE: Far til Roar Berge var sjømann og kjøpe en liten Cris Craft i USA. Montert ny motor fra vannskuter forsterket sidene og lagt på mahogney.
ROLLO4: Johan Chr. Falkenberg pusset opp en 50 fots Anker Jensen klassiker. 10 mr.  Seilmagasinet fugte prosessen i ett år.
5. ROLLO 4 Johan Chr. Falkenberg har pusset opp en 50 fots Anker Jensen klassiker. Seilmagasinet fulgte prosjektet i ett år da han bygde den om til original stand.
6. CORVETTE FJORDLING: Tore Helvig har pusset opp en Fjordling til minste detalj, satt inn ny motor og laget vindu til den nye motoren så du virkelig skal få syn på godsakene.
6.CORVETTE FJORDLING: Tore Helvig har pusset opp en Fjordling til minste detalj, satt inn ny motor og laget vindu til den nye motoren så du virkelig skal få syn på godsakene.
FJORDLING: Paul Erik Sørensen har pusset opp en Fjordling for racing med 500(!) hestekrefter Mercury.
7. FJORDLING: Paul Erik Sørensen har pusset opp en Fjordling for racing med 500(!) hestekrefter Mercury.
8. TRIFOIL: 100GT Stian Heimlund Skjæveland har pusset opp en verneverdig Trifoil som er god for 50 knop.
8. TRIFOIL: 100GT Stian Heimlund Skjæveland har pusset opp en verneverdig Trifoil som er god for 50 knop.
NORSEMAN: Pål Einar Berntsen har restaurert S&S 40 Norseman. Båten var også nominert til Classic Boat Award i England som første plastbåt.
9. NORSEMAN: Pål Einar Berntsen har restaurert S&S 40 Norseman. Båten var også nominert til Classic Boat Award i England som første plastbåt.
IOD PRINCESS: I Tønsberg har en gjeng sporet opp slitne IOD Princes-båter og satt dem i stand. Etter at klassen har ligget død i 10-15 år er det nå 17 seilklare båter, og i 2015 kan det være 20. Gjengen i Tønsberg Seilforening er inspirert av Halvton miljløet tverrs over fjorden.
10. IOD PRINCESS: I Tønsberg har en gjeng sporet opp slitne IOD Princes-båter og satt dem i stand. Etter at klassen har ligget død i 10-15 år er det nå 17 seilklare båter, og i 2015 kan det være 20. Gjengen i Tønsberg Seilforening er inspirert av Halvton miljløet tverrs over fjorden.
11. BRIS Cecilie Ennals (16) kjøpte treseiler for alle konfirmasjonspengene og pusser opp denne klassiske spissgatteren fra 1945. Innkjøpt av Anker&Jensens eftf.
11. BRIS: Cecilie Ennals (16) kjøpte treseiler for alle konfirmasjonspengene og pusser opp denne klassiske spissgatteren fra 1945.