Redd utriggeren fra isen

Snart kommer isen, men utriggeren kan reddes med et løft.

Publisert

Høst- og vintermånedene er utriggernes verste fiende. En egenutviklet utriggerløfter som enkelt løftes opp kan være løsningen.

Utriggere flest tåler sjelden kraftig påkjenning fra drivis, vinterbølger eller sterk strøm, noe som ofte betyr avrevne flytere og brukne beslag. Wee Marine har utviklet en utriggerløfter som er konstruert slik at alle på egenhånd kan heise utriggerne ut av sjøen, noe som betyr at de henger trygt vinteren igjennom.

Ifølge en pressemelding fra produsenten består løfteren av en fire meter høy momentbom bygget i galvanisert stål. Denne festes til bryggen med tilpassede beslag, og to vaiere trekkes over bomtoppen og festes i enden av utriggeren. Med den andre enden av vaierne festet til bryggen med en øyebolt eller lignende, kan utriggeren løftes på forskjellige måter: Enten med håndvinsj, elektrisk vinsj eller også med bilen som trekkraft. Momentbommen kan bli stående som støtte eller fjernes helt etter at utriggeren er hevet. Wee Marine opplyser at momentbom koster i overkant av 4000 kroner. Vaier og vinsj kjøpes separat avhengig av behov.

Powered by Labrador CMS