Profilert matskribent anmeldt for dyreplageri

Dyrevernorganisasjonen NOAH likte ikke måten matskribent Yngve Ekeren i Aftenposten beskrev måten han kokte krabbene sine på. Nå er han anmeldt og møter organisasjonen i retten i mandag.

Publisert Sist oppdatert

Aftenpostens matspaltist Yngve Ekern er anmeldt av dyrevernorganisasjonen NOAH for dyremishandling etter en artikkel om hvordan han kokte- og tilberedte krabbe, skriver Aftenposten.

Ekerne møter mandag NOAH i forliksrådet. Dette er en av uttalelsene i artikkelen som organisasjonen reagerte på. Tilberedeningen skal ha skjedd mens ungene så på, heter det i sakens anledning.

 "...jeg la krabbene på skjærefjela og klinket til dem, før jeg kastet dem i kjelen, noen døde, noen halvdøde.

Det kravlet og krøp, jeg måtte bruke en sleiv og grisebanke de mest gjenstridige krabbene nede i kjelen før den varme oljen stekte den siste livsgnisten ut av dem."

Artikkelen forklarer også hvordan krabber skal kokes, og inneholder oppskrifter.

- Å vise hvordan man koker dyr levende, er å oppfordre til lovbrudd. Krabber er også omfattet av dyrevernloven, og dyr skal ikke utsettes for lidelser, sier leder i NOAH, Siri Martinsen, til Journalisten.no.

- Det er stor sannsynlighet for at krabber har evne til å føle smerte. Vi vet for lite om det, og da bør tvilen komme dyrene til gode, sier hun.

Yngve Ekern synes det er leit å bli anmeldt for dyreplageri, og vil møte dyrevernerne i Forliksrådet førstkommende mandag.

Etter at denne saken ble kjent har Mattilsynet bestemt å sette ned en komité som skal finne svar på hva krabben føler, idet den tar sin siste svømmetur.