Profilert båtmann fengslet

En profilert båtmann og tidligere Offshore-1 pilot i 30 årene fra Arendal, er varetektsfengslet i fire uker.

Publisert

En 38 år gammel Arendals-mann er varetektsfengslet i fire uker, siktet for omfattende heleri, trusler, brudd på likningsloven og momsunndragelser. 38-åringen ble arrestert sammen med flere andre menn i Arendal. De andre er nå løslatt, i følge Agderposten.

Mens politiet har undersøkt helerimistanken, har skattemyndighetene undersøkt skatteforholdene rundt 38-åringen. Dette resulterte i en anmeldelse fra Skatt Sør like over nyttår. Det var denne anmeldelsen som utløste politiaksjonen for fjorten dager siden, skriver Agderposten

  Den siktede ble fremstilt fredag for en og en halv uke siden med høyeste grad av fengslingskrav. Politiets ønsker ble tatt til følge, og mannen ble fengslet i fire uker, med full isolasjon de første to ukene, og brev- og besøksforbud i fire uker.


Den profilerte 38-åringen har både som sportsutøver i blant annet Offshore-1, som båtbygger, og som eiendomsutvikler, florert i media. Politiet har parallelt undersøkt hvor han har fått pengene fra, og hvordan han har slått seg opp.

– Min klient stiller seg uforstående til siktelsen. Hele siktelsen er basert på opplysninger fra Nav og Skatt Sør, og politiet har ikke foretatt noen selvstendig etterforskning, sier 38-åringens forsvarer, advokat Sigurd Klomsæt til Agderposten.

Etter det Agderposten erfarer jobber politiet etter en teori om at 38-åringen har unndratt verdier for over ti millioner fra beskatning og moms. De mener videre at han tilegnet seg millionverdier fra konkursselskapene Agder bygg og anlegg og PK invest ved heleri.

Truslene han er siktet for skal være fremsatt i kjølvannet av straffesaken mot mennene bak selskapet Agder bygg og anlegg, skriver Agderposten.no

Powered by Labrador CMS