Prinz over alle prinser

En god grunn til å ta kystskippereksamen: Prinz 54 Coupe.

Publisert

Prinz 54 Coupe er lagd i kevelar som gir sterekere konstruksjon enn glassfiber, og samtidig lavere vekt. Produsenten mener den lave vekten skal gi gode egenskaper.

Båten er standard utrustet med Volvo IPS. Normalt vil en betydelig vektreduksjon gå utover hvor stødig båten er. Med IPS-systemet kommer vekten to meter lenger fram i båten, og produsenten mener da å ha gjort et problem om til en fordel.

Prinz 54 Coupe er tegnet hos italienske Quartostile som blant annet står bak Azimut. I tegneprosessen bruker de 3D Cad Cam, som gir mulighet for å skjære ut interiøret med laser, slik at det er tilpasset hver minste detalj.

Som standard kommer båten med hydraulisk badeplatform, tre til fire kabiner, pantry både ute og inne, garasje for lettbåt, soltak og som tidligere nevnt, Volvos IPS-system. Dette er også en båt som henvender seg til folk som er lei mørke, dystre teak- og mahogniløsninger. Denne 54-foteren kommer med all interiør i lys eik. I baderommene er det brukt granitt.

Båtliv fant ingen importører i Norge, men fra importøren i Danmark opplyses det at 21 båter er i produksjon, og to-tre av dem selges i Danmark. Og prisen har vi ikke nevnt, og er kanskje det mest imponerende, tatt i betraktning av hva man får levert: Fire millioner danske kroner.

Prinz 54 Coupe

Teknisk informasjon:

Lengde: 16,6 meter

Bredde: 4,48 meter

Vekt: 14,8 tonn

Drivstoffkapasitet: 1600 liter

Vanntank: 600 liter

Kabiner: 3 + 1

Køyer: 6 + 1

Maks passasjerer: 14

CE-kategori: B

Pris: 4.000.000 danske kroner

Produsentens nettside: www.prinz-yachts.com

Powered by Labrador CMS