Båtplass i dåpen

Båtplass i dåpsgave er blitt stadig mer populært i Oslo, trass i labert båtsalg.

Publisert Sist oppdatert

Frognerkilen Båtforening i Oslo teller 3500 medlemmer. De aller fleste er medlemmer for å få båtplass nær sentrum i hovedstaden. Trass i sterkt fall i registrering av nye båter, opplever foreningen god pågang av medlemmer.

–    De siste årene er det blitt stadig mer populært å gi medlemskap i dåpsgave eller konfirmasjonsgave. Det er nesten som OBOS. Vi har syv års venteliste på båtplass for tiden, så det gjelder å være langsiktig, særlig når politikerne viser så liten interesse for båtplasser i byplanleggingen, sier styreleder Bjørn Bakke i Frognerkilen Båtforening av 1860.

Bakke kan også melde om påfallende få nyregistrering av båter i foreningen, og påfallende få adresse-endringer blant medlemmene.

–    Det virker som om salg av både boliger og båter har stoppet kraftig opp, men slike ting går jo i bølger. Bruktbåtprisene har gått kraftig ned. For mange båter er det halvert på tre år, så nå er det virkelig kjøpers marked, sier Bakke til Båtliv.

Foruten knapphet på båtplasser, tror Bakke dårlig vær de siste årene, økonomisk usikkerhet samt kraftig fall i bruktbåtprisene forklarer den lave aktiviteten på registrering av nye båter i foreningen for tiden.