nye kameraer som tåler båtlivet

Vi ser på seks nylanserte kompaktkameraer som tåler båtlivet, fra under tusenlappen til langt dyrere og mer avanserte alternativer.

Publisert

Skal du ha et vanntett kompaktkamera, og ønsker en av årets nyheter, kan du velge fra 890 til 3490 kroner. De dyreste modellene er ikke bare mer avanserte, men også mer robuste.

Nikon har lansert Coolpix S31 og AW 110. Coolpix S31 har en veiledende pris på 890 kroner. Kameraet er utviklet for å passe selv familiens yngste. For at små fingre ikke skal komme i veien ved fotografering, er blitsen plassert på midten av kameraet. Oppløsningen er ti megapiksler, og den har tre ganger optisk zoom. Den kan filme i HD (720p). Innebygde filtre skal gjøre det enkelt og morsomt å ta bilder som skiller seg ut. For at kameraet skal være lett å bruke er knappene på baksiden ekstra store og plassert på hver sin side av skjermen. Ifølge spesifikasjonene skal kameraet være vanntett ned til fem meter, og det skal være støtsikkert hvis du mister det fra inntil 1,2 meter.

Nikon Coolpix AW 110 er vanntett ned til 18 meter, og skal tåle fall helt fra to meters høyde. I tillegg skal det kunne brukes helt ned til ti minusgrader. Kameraet har integrert GPS, høydemåler og hydrobarometer. Dermed kan du tagge bilder på den høyden eller den dybden de blir tatt. Med innebygget WiFi kan du dele bilder og filmer på sosiale medier. Det sier seg selv at dette er et dyrere alternativ, men prisen på 2890 kroner er ikke avskrekkende.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS