Lysere tider i båtbransjen:

Mellomstore påhengsmotorbåter som prisvinnende Nordkapp 660 er blant nordmenns favoritter i 2019.
Mellomstore påhengsmotorbåter som prisvinnende Nordkapp 660 er blant nordmenns favoritter i 2019.

Nybåtsalget øker jevnt og trutt

Ti år etter finanskrisen er det norske nybåtmarkedet såpass solid at den aldrende fritidsbåtflåten begynner å bli fornyet.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en pressemelding fra bransjeforbundet Norboat domineres nybåtsalget av påhengsmotordrevne modeller i størrelsesklassen 4 - 9 meter. Her har det har vært notert omsetningsøkning flere år på rad. I fjor ble det importert 6837 båter i klassen.

– Dette er det største segmentet i Norge og populære modeller er daycruisere, skjærgårdsjeeper, bowridere og pilothouse-båter. Vi ser også at markedet for RIB båter vokser. Båtene brukes mest til dagsturer, fiske, vannsport og kystliv, sier Leif Bergaas i Norboat.

Men når nye båter kjøpes må også brukte båter selges. I fjor sommer lå det over 13 000 båter til salgs på finn.no, det meste siden 2013. I vinter har det vært over 5 000 båter til salgs. Det er det meste siden 2012. 

– Båtparken har blitt eldre på grunn av finanskrisen, men nå ser vi at folk er på jakt etter nye modeller og nye løsninger. Økningen fra finn.no har vi merket på et svært godt forhåndssalg i vinter hos flere forhandlere sier Leif Bergaas.

Powered by Labrador CMS