Ny storlansering fra Axopar

Bare et snaut år etter lanseringen av Axopar 28 i fem varianter planlegges fire nye modeller av en enda større båt. Her er Axopar 37.

Publisert Sist oppdatert

Axopar er et nytt merke, basert på erfaringen fra Aquador, Paragon Yacht og XO. Dette er noe vi også kjente igjen da Axopar 28 ble lansert på Vene i Helsinki på fjorårets båtmesse. Axopar stilte likeså godt opp med fire av de nye modellene, som var en frisk start på et nytt båtmerke. I dag er det fem modeller av Axopar 28, både som lukket og åpen.

Neste modellserie fra Axopar blir tre ganger trefotssyken, en økning på hele ni fot. Båten er lett å kjenne igjen som Axopar. Den kommer som fire modeller, og det vil si med T-Top, Cabin T-Top, Cabin og Aft Cabin. Alle disse er designet for dobbelinstallasjon, med utenbordsmotorer fra 225 til 300 hestekrefter. Men den kan også leveres med enkelinstallasjon, og da med en utenbordsmotor på 350 hestekrefter. Nå kan det høres ut som at Axopar har stor fokus på kraftig motorisering, men her går faktisk den finske produsenten nye og spennende veier. Axopars Jan-Erik Viitala forteller til Båtliv at de nå prøver seg fram med hvor langt ned de kan gå i motorkraft på Axopar 28.

– Vi vil se hvor liten motorkraft vi trenger for at båten fortsatt skal gå fint med flere voksne om bord, sier Viitala. Han forteller at det trolig blir mulig å levere båten med 100 hestekrefter, og fortsatt ha god fart på rundt 30 knop.

Prisen på Axopar 37 vil starte på 85.900 euro, som tilsvarer i underkant av 800.000 kroner før avgifter og motorisering.

Axopar 37 CCT

Axopar 37 TT

Axopar 37 AC

Axopar 37 Cabin