Ny folkevannscooter fra Yamaha

Vannscooteren Yamaha V1 skal bli et komplett alternative til konkurrenten Sea Doo Spark

Publisert Sist oppdatert

De første vannscooterne av den nye modellen Yamaha V1 kommer til Norge til våren. Dette er en inngangs-scooter med 110 hestekrefter til en overraskende overkommelig pris, som vi også kjenner igjen fra Sea Doo Spark. Sistnevnte leveres med 60 og 90 hestekrefter, men Yamaha V1 er nok mer komplett, med en prislapp på om lag 85.000 kroner. Dette er betydelig billigere per hestekraft enn om man for eksempel kjøper en påhenger i tilsvarende størrelse fra Yamaha.

Sete for tre

Topphastigheten med Yamaha V1 vil ligge på omlag 45 knop, og den er godkjent for tre personer. Den leveres ikke med hendel for bakking og nedbremsing, slik vi vil se fra flere nye modeller fra Yamaha den kommende sesongen. Yamaha V1 holder seg til det gamle systemet med spaken nedenfor styret for å sette den i bakking. På Sea Doo Spark kan man betale litt ekstra og få denne løsningen levert.

Godt med stueplass

Yamaha V1 leveres også med flere stuerom, den har til og med et eget rom for to forfriskninger, altså to flaskeholdere under et av lokkene. Totalt er det nesten 60 liter stueplass. Den leveres også med integrert krok for vannleker. Akter er det en badeplattform med antiskli, som blant annet kan være fin å sitte på når man driver med vannleker.

Vannscooteren leveres med en firesylindret Yamaha på 110 hestekrefter. Bensintanken rommer 70 liter.