Svensker med båtplass i Norge

Som oftest hører vi om nordmenn som har båtplass i Sverige. I Inndyr gjestehavn møtte vi Solveig Eriksson og Åke Petterson fra Tärnaby i Nord-Sverige, som har båten sin på Nesna i Norge.

Publisert

 -Vi har jo ingen  ordentlig kyst i Sverige, fleiper båteier Åke Petterson, som sammen med Solveig og skipshunden Japp har lagt seg til i gjestehavnen i Inndyr i Gildeskål kommune sør for Bodø for natten. 

Heller Norge enn Sverige

I Sør-Norge er vi godt vant til at norske båteiere skaffer seg båtplass over grensen til Sverige. Tärnaby-paret har gjort det motsatte av det mange nordmenn gjør, de bor i Sverige men har båten sin i Norge. For selv om kysten av Nord-Sverige er et yndet feriested for familier på campingtur, lokker ikke Den botniske viken til båtferie på samme måte som norskekysten. Ifølge paret er prisen for å ha båten der ikke mer enn de ville måtte betale i Sverige.

Mot Lofoten

Med båten fortøyd på Nesna på Helgelandskysten har paret et godt utgangspunkt for å utforske den nordnorske kysten i sommerferien.

 Etter overnattingen i Inndyr er målet å nå Lofoten, forteller Solveig, mens lille firbente Japp ser sitt snitt til å hoppe ut på flytebryggen og hilse på Seilas`utskremte reporter.

Båtparet har ikke bestemt nøyaktig hvor lenge de skal feriere denne gangen, men bedyrer at de vil cruise rundt i den nordlandske skjærgården så lenge som mulig. Hvis været bare holder..

Foto: Ørjan Krogh Hansen

 

Powered by Labrador CMS