Nordkapp med flere lanseringer for 2013

Nordkapp erstatter sin Avant 500 med en halv meter lengre bowrider, som den første av flere nye modeller for 2013.

Publisert Sist oppdatert

Den nye bowrideren blir lansert for neste sesong, og Nordkapp røper at 2013 vil bli et spennende år med mange nye modeller.

– Vi vil lansere en rekke nye modeller, med Avant 550 som den første i rekken, sier  Kjell Olav Frogner i en pressemelding som i dag er sendt ut. Nordkapp skriver i pressemeldingen at båtens design er  tøff, med raffinerte detaljer i solid utførelse.

– Avant 550 erstatter Nordkapp Avant 500, og får også en nivåhevning i form av økt lengde og bredde. Båten får høyere fribord, noe som gir fin trygghetsfølelse for båtbrukeren. Nordkapp Avant 550 er en stor 5,5 meter båt, sier Frogner i pressemeldingen. Det fortelles videre at kalesjen er enkel å sette opp og tilbyr beskyttelse for hele cockpit mot regn og blåst. Kalesjen skal ha store vinduer, noe som gjør at båten kan manøvreres trygt i all slags vær.

Vindskjermens profil skal ifølge Nordkapp selv være både sporty og praktisk.

– Det er med andre ord ingen grunn til å sitte værfast på hytta selv om været ikke er optimalt, sier Frogner. Og det lover jo godt…

Den nye båten har også fått nytt dashbord med senterplassert kartplotter i siktlinjen. Ergonomien på førerplassen tilpasset modellens segment.

I pressemeldingen fortelles det også at båten har smarte rom og luker fra baug til hekk. Som standard er det fenderholdere integrert i cockpit siden, plassert slik at det bare er å vippe fenderen over båtsiden

– noe som vi kjenner igjen fra Enduro 550 som ble lansert i 2012.

Båten skal ha enkel ombordstigning. I baugen har de laget et ekstra bredt ombordstigningsareal, samt små trinn i baug og hekk.  

Ettersom det er en bowrider skal produsenten ha sørget for godt med sitteplasser foran vindskjermen - og det skal være enkelt å gjøre om til solseng. Om ønskelig kan båten bestilles med bord og bordfeste både foran og bak konsollen. Bordet er spesialtilpasset og oppbevares under lokket i babord sete.

Vi har allerede vært inne på Enduro 550 som ble lansert i 2012, og det er også det samme skroget, som vi ga god omtale etter vår prøvekjøring i sommer. Planingsterskelen er nærmest umerkelig. Båtens motorprogram strekker seg fra 75 til 130HK. Båten er ikke overraskende designet av Espen Thorup.

Tekniske data:

 

Nordkapp Enduro 550

Konstruksjonskategori: C

Lengde: 5,53 m

Bredde: 2,20 m

Vekt u/motor: 600 kg

Anbefalt motor: 75-130 hk

Film fra vår prøvekjøring i sommer av Enduro 550 som har samme skrog: