Nok en tøff finne

Tøffingen XO 240 RS har fått tak over hodet, og finske XO har klart å lage enda en aluminiumsbåt som skiller seg ut i mengden.

Publisert

SJØEN FOR ALLE: Under båter i Sjøen i Sandvika i fjor prøvekjørte vi nylanserte XO 240 RS Open. Båten imponerte med herlige kjøreegenskaper, og vi omtalte den som flytende finsk Ferrari. På Sjøen for alle i Lillestrøm har XO nok en nylansert båt, på samme skrog, men med en kabin med store vindusflater. Med kabin i stedet for åpen båt må du legge til 100.000 kroner, og båten begynner da på 680.600 kroner. Båten på messa er velutstyrt, med blant annet en stor kartplotter og ekstreme lyskastere som alene setter sitt preg på båten.

Velg egen skrogdesign

Fullt utstyrt må du punge ut 750.000 kroner for en velutstyrt utgave. Det hører da også med ekstrasete, varmeapparat, targabøyle og farget skrog. Skrogsidene er farget med film, så du velger selv hvilken farge du vil ha på båten. Vi trodde selv at aluminiumsskroget var lakkert, helt til vi tok en nærmere titt. Selger Marius Kragstad i Oslo Båtsenter viser tegning av et annet skrog, i hvitt, som en kjøper i Norge har bestilt. Oslo Båtsenter har allerede solgt tre slike kabinbåter i Norge. Noe av det som er spennende med film på skrogsiden er at du også kan velge ut et motiv, trykke den opp, og få den levert, ferdig tapet. Du velger da gjerne ditt favorittbilde, og du har garantert en båt som skiller seg i mengden.

Mange sitteplasser

XO 240 RS Cabin kan lukkes helt, og kan åpnes både foran og akter, etter behov. Innvendig er det stilfull instrumentpanel og to fremovervendte seter. I tillegg er det to benker akter, både på babord og styrbord side, begge med plass til to personer hver. Åpner vi luka og går på fordekket er det også der bra med sitteplasser, i tillegg til god dørkplass. Så dette er også en båt som kan ha mange nyttige bruksegenskaper, ikke minst som pendlerbåt eller hyttebåt. På utstyret for ekstrautstyr er det også en ekstrasete akter, med eller uten teak, etter eget ønske. Det hører med at targabøylen er lakket i matt svart. Bare en liten finish gjenstår, og det er at logoen ved et uhell er blitt speilvendt på den ene siden av targabøylen.

Opptil 300 hestekrefter

Båten på messa er motorisert med Evinrude DE250 PX. Du kan også velge japansk, og da er alternativet en Yamha, og du kan velge i størrelsen fra 225 til 300 hestekrefter.

Av finske nylanseringer i aluminium er ikke XO 240 RS Cabin den eneste. Drive slår også på stortromma i år, og har lansert både en hardtopp, en daycruiser og en mindre skjærgårdsjeep i år.

Powered by Labrador CMS