NYTT ALTERNATIV: Nå får bensin utenbordsmotorer konkurranse med diesel. Svenske OXE skal levere diesel utenbordsmotorer til Nimbus. FOTO: Produsent.

OXE diesel utenbords på Nimbus

Nimbus har lange tradisjoner med diesel innenbordsmotorer. Nå som trenden går i retning av mer og mer utenbords er det gjerne én eller to bensinmotorer som havner på hekken. Nimbus Group har inngått avtale med OXE for å tilby diesel utenbords som et alternativ.

Publisert Sist oppdatert
DIESEL UTENBORDS: Svenske OXE skal levere diesel utenbordsmotorer til Nimus. FOTO: Produsent.

Svenske Oxe Marine er et av de første selskapene som har utviklet en påhengsmotor med kraftoverføring som er sterkt nok til å håndtere det høyere dreiemomentet ved dieseldrift. Når i tillegg disse motorene også kan kjøre på fornybar biodiesel, mener Nimbus denne dieselteknologien kan være et litt grønnere alternativ.

«Stor anerkjennelse»

-At Nimbus har inkludert våre motorer i sitt sortiment er en stor anerkjennelse, sier administrerende direktør i OXE Marine, Anders Berg, i en pressemelding. Direktøren i Nimbus Group, Jan-Erik Lundstrøm, er fornøyd med å kunne gi kundene et dieseldrevet utenbordsalternativ.

"Mer bærekraftige valg"

Det pågår et omfattende arbeid i Nimbus gruppen for å utvikle mer bærekraftige motorløsninger. I tillegg til de helelektriske Nimbus 305e og Bella Zero, kan alle dieseldrevne innenbordsmotorer som sitter i de nyeste Nimbusene gå på biodiesel av typen HVO100 som ifølge produsenten betyr reduksjn av utslipp av karbondioksid. De dieseldrevne påhengsmotorene fra Oxe Marine finnes i fire effektklasser.