FØRERPLASS: Superyachten Benetti Spectre 69M.
FØRERPLASS: Superyachten Benetti Spectre 69M.

Multiskjermen er 46 tommer

Den trykksensitive navigasjonskjermen i Benetti 69M er på 46 tommer.

Publisert Sist oppdatert

Dyre luksusyachter kan også ta seg også råd til ekstreme elektronikkløsninger. Superyachten Benetti Spectre 69M er som navnet sier en båt på 69 meter, men også ytterligere 20 centimeter. Eller for å sette det mer i maritimt perspektiv, så blir det 227 fot. Båten har spa, helikopterlanding, treningssstudio, heis, svømmebasseng og plass til 12 gjester, for å nevne noe. Båten er en av flere fra Benetti som er inspirert av James Bond, og Spectre er den 24. filmen i serien. Tidligere erElysium og Diamonds Are Forever blitt sjøsatt fra det italienske verftet. Den har en rekkevidde på 6000 nautiske, altså ruten til Færderseilasen mer enn 70 ganger i 17 knops cruisinghastighet.

LES OGSÅ: Ferretti kjøper Wally

FØRERPLASS: Superyachten Benetti Spectre 69M.
FØRERPLASS: Superyachten Benetti Spectre 69M.

Båten har etter sjøsettingen i august i fjor nylig fått modernisert førerplassen, eller broen, til en såkalt I-Bridge. Det erTeam Italia som gjør denne jobben i båten fra Benetti. Her har ikke bare teknologien vært viktig, men også design. Her har skjermene såkalt multitouch. Fordelen ved denne teknologien sammenlignet med tradisjonell enkeltberøringsteknologi er at det forenkler for eksempel forstørring av bilder ved å ta tak i diagonalt motstående hjørner på bildet og dra dem fra hverandre.

LES OGSÅ: Norge ypper seg blant superyacht-eliten

Dette er ikke uvanlig på plotterskjermer i dag, men her er det strukket litt lenger med samme teknologi på en plotterskjerm på skjermer med 32 tommer. I tillegg har førerplassen fått en touch-skjerm på 46 tommer, som hovedsakelig er tenkt til kartbruk og ruteplanlegging, men også for diverse overvåkning av båtens systemer.

227 FOT: FØRERPLASS: Superyachten Benetti Spectre 69M.
227 FOT: FØRERPLASS: Superyachten Benetti Spectre 69M.