Chris Craft 25 Capri

Moderne retro

Nylanserte Chris Craft 25 Capri byr på en pen dose retro. Se video!

Publisert Sist oppdatert

>> Se video!

>> Se bildespesial!

Man kan nesten si at en Chris Craft er en Chris Craft, altså retrolignende båter fra den amerikanske produsenten. Navnet kommer for øvrig fra grunnleggeren Christopher Columbus Smith som bygde sin første båt i 1874, bare 13 år gammel. Dagens modellprogram består av så mange som fire modellserier, og det er Corsair, Launch, Catalina og Capri  i størrelsen fra 21 til 36 fot.

Retro og moderne

På Cannes Yachting Festival var nykommeren Capri 25 som har fått kraftigere preg av retro. Ser man bort fra noen detaljer er det omtrent som å komme i en båt som egentlig ikke er fra 2015, men er en båt fra 50-60-tallet. Spesielt dashbordet og hanskerommet på passasjersiden er veldig retro. Båten har også et lite krypinn, en liten kabin med mulighet for å sove to personer om nødvendig. Akter er det en sofabenk, og for at man skal slippe å tråkke i setet er det en dørkplate på babord side under benkeputen. Og for å få enda enklere tilkomst er ryggstøtten på babord side justerbar i høyden. Med en knapp justerer vi den opp og ned etter behov.

V8-ere

Motorluken åpnes også elektrisk, noe vi neppe så på båtene på 50-tallet. Vi har med oss den norske importøren Marius Kragstad fra Kragstad AS når vi går om bord i båten i Cannes. Fra førerplassen åpner han motorluken. Dette er byggenummer én, den har en V8-er bensin med 350 hestekrefter fra Volvo Penta. Kragstad sier at dette er en båt som gjør seg best med nettopp bensinmotor.

– Man har fem-seks ulike motorvalg for denne Chris Craften. Standard motor er Volvo eller Mercury. Det leveres V8-er opp til 430 hestekrefter, sier Kragstad. Han forteller videre at det også finnes et dieselvalg fra Volvo, men at det er sjeldent brukt. Chris Craften her er faktisk et unntak.

Fullt utstyrt og stor motor er prisen i Norge om lag 1,5 millioner kroner for denne 25-foteren.

Se video: