Reidar på Miami Boat Show, del 5:

DOMINERER: 400-hesterne på Miami Boat Show.

Langt unna, men lett tilgjengelig båtmesse

Miami boat show er en verdens aller største båtmesser. Her er Reidar Kjelsruds tips til hvordan du finner veien dit.

Publisert Sist oppdatert

BÅTMESSEBLOGG:

Tidligere president i Kongelig Norsk Båtforbund, Reidar Kjelsrud.

Reidar Kjelsrud, tidligere generalsekretær i KNBF er mer enn gjennomsnittet båtinteressert. Han har fremdeles moro av å gå på båtmesse, i inn- og utland. De fleste av inntrykkene og nyhetene som ble presentert i Düsseldorf i januar er nå fordøyd, og da er på tide å se litt på hva som skjer på andre siden av dammen. Her følger hans inntrykk fra Miami Boat Show.

Del 5 av 5:

I Miami har det vært arrangert store båtmesser i mange år. Jeg har ikke funnet noen tall, men i den vestlige verden er den nok på topp tre-listen. Miami Boat Show (MIBS) arrangeres i midten av februar hvert år. Jeg var her første gangen i 1989. Da var innendørsmessen plassert ute på et konferansenter på Miami Beach, og de flytende utstillingene på et utall av lokasjoner, den største utenfor et stort hotell inne i Miami sentrum. For noen år siden ble Seaquarium, akvariet i Miami nedlagt. Da Seaquarium ble nedlagt, ble hele båtmessen flyttet ut til akvariets fasiliteter på Virginia Key, en liten øy rett syd for Miami sentrum. Alt på ett sted med gode kommunikasjoner til byen.

I år var det 184 forskjellige båtfabrikanter påmeldt, de fleste med hele produktspekteret sitt. Til sammen blir det mye båter. I tillegg kommer motor- og utstyrs-fabrikanter. Det bør vel sies at man ikke har yachter på denne messen. Kun hva vi kan beskrive som normale båter. Yachtmessen går parallelt og ligger fremdeles inne i Miami sentrum.

Slik kommer du til messen

Hvis man er i Sør-Florida, uansett fremkomstmiddel, er det enkelt å komme seg til messen.

Bil: Man kan kjøre bil og parkere på området. Men... det er stor trafikk ute på øya, og det tar tid å komme seg til og fra hovedveiene som går forbi Miami. Selve parkeringen er relativt kostbar, så det bør vurderes tid/kostnad.

Tog: Det går to togsystemer langs østkysten av Florida; Det gamle lokaltoget Tri-Rail og det nyetablerte BrightLine som går fra West Palm Beach til Miami med kun ett stopp på veien: Ft.Lauderdale. Anbefales hvis man bor på kysten nord for Miami. Det går gratis shuttlebuss til messa fra togstasjonen hvis man benytter Brightline.

Brightline er 5 ganger så dyrt ($17,00) som Tri-Rail ($3,50), men vurdert mot tidsforbruk og komfort, synes det være verdt pengene.

Båt: Det går gratis shuttlebåt fra Bayside i Miami sentrum og ut til Virginia Key. Man må kjøpe billett til messen før man får gå om bord, og blir fraktet inn på messeområdet ute på øya.

Taxi: UBER er eneste gangbare taxiselskap, etter min erfaring: billig, forutsigbart og uten kontanter. Det koster ca 45 dollar fra Ft.Laudedale og ut til messa!

Priser og areal

Billettpriser: Det koster $25,00 for en voksen, en dag. På åpningsdagen koster det 40 dollar.

Areal: Løselig anslått er nok innendørs utstillingene noe mindre enn i Düsseldorf i areal, men hallene er samlet rundt en gigantisk foodcourt og dette gjør at det blir mindre gåing. De fleste båter på over 30’ ligger på vannet. Pir åtte  og oppover er seilbåter. Seilbåtene var mange fler i år enn i fjor, og det er jo gledelig.

 

Reidars båtmesseblogg

Del 1:

Årets trender på Miami Boat Show

Del 2, publiseres 23. februar:

Dette er årets motornyheter i USA

Del 3, publiseres 25 februar:

Motorbåtnyhetene

Del 4, publiseres 28. februar:

Elektronikktrender fra messen

Del 5, publiseres 2. mars:

Slik kan du selv komme deg til Miami Boat Show

Reidar på Miami Boat Show