MIDTPUNKT: Skilt på Sandøya.

Disse 12 artiklene er mest lest i 2018

Nyttig kunnskap preger statistikken blant de mest leste artiklene på Båtliv i 2018.

Publisert Sist oppdatert

Det kan være mye ansvar og mye å sette seg inn i som båteier, eller til et båtkjøp. Heldigvis er det mange artikler om disse viktige temaene. Flere av dem er blant de mest leste på Båtlivs nettsider i 2018. Her er oversikten over de mest leste sakene.

12. Kryssholtet må brukes riktig

Nesten alle båter har kryssholt, men ikke alle båtfolk kan bruke det. I denne artikkelen viser vi hvordan du bruker kryssholtet, med videopresentasjon.

 11. Prisras på de største motorene

I 2014 hadde Båtliv en serie om utenbordsmotorer i forskjellige størrelser. Vi kunne da også skrive om  at de største utenbordsmotorene var blitt betydelig billigere. Her tok vi for oss utenbordsmotorer i størrelsen fra 100 til 350 hestekrefter.

10. Test av åtte joller som kan pakkes sammen

Båtliv testet i samarbeid med TV2 Hjelper deg åtte joller som kan pakkes sammen og tåler en motor på hekken. I artikkelen er det også film om hver enkelt jolle.

9. Vil danke ut hekkaggregat

Suzuki-importør Erling Sande får agenturet på Cox-dieselmotorer, og tror de store utenbordsmotorene vil endre hele bransjen.

8. Tilhengertesten 2017

Båtliv testet fem kjente båthengere på markedet. Det er på detaljnivå at forskjellene er store.

7. Tyvene glemte en liten detalj

Båttyvene hadde laget nytt skrognummer og omlakkert. Men ble likevel avslørt av en liten detalj.

6. Norges ti mest populære båtnavn

Lurer du på hva båten skal hete, og trenger litt inspirasjon? Og skal du velge et tradisjonelt eller et noe mer humoristisk navn til båten. I samarbeide med Småbåtregisteret har forsikringsselskapet IF tilgjengeliggjort en søkbar liste over nesten 80.000 navn på båter i Norge. I denne artikkelen er høydepunktene.

5. Helt magisk på Sandøya

Av perler for båtfolket er Sandøya i Aust-Agder et av de vakreste og mest idylliske stedene å gjøre et strandhugg. Selv hadde vi aldri opplevd maken til idyllisk øy.

4. Strandfaste etter avslag fra Sjøfartsdirektoratet

Sjekta går i fem knop, og barnehagebarna har fisket, ryddet søppel på øyer og lært om sikkerhet. Men lovverket satet en stopper for denne unike aktiviteten. Artikkelen skapte stort engasjement.

3. Her kan du søke båtplass

Er du på jakt etter båtplass? I denne artikkelen er det fortsatt mange som finner kontaktinfo til 300 båtforeninger i hele landet.

2. Alt om CE-merking

Du skal kjøpe båt, eller leser en båttest, og som oftest kan du også lese båtens CE-sertifisering. Men hva betyr klassifiseringen mellom A og D? I denne artikkelen har vi laget en oversikt.

1. Slik sjekker du om båten står i Skipsregisteret

I 2011 førte en konkurs i Stavanger til at flere mistet båten sin fordi den som trodde han/hun eide båten ikke visste at den sto registrert i Skipsregisteret. Siden den gang er dette en artikkel som er blitt mye lest, og forhåpentligvis også hjulpet mange. Her er noen enkle råd om hvordan du sjekker om båten din er registrert.