Morgendagens båtliv

Den europeiske båtbransjen omsetter årlig for 150 milliarder kroner, men målgruppen eldes.

Publisert

Den europeiske båtbransjen omfatter 37.000 bedrifter som sysselsetter  234.000 mennesker og omsetter for 20 milliarder euro (ca 150 milliarder kroner), ifølge arrangørene av Boot i Düsseldorf, som er verdens største innendørs båtmesse.

Europa er verdensledende innen båtproduksjon, og eksporterer båter og båtutstyr til hele verden. Hjemmemarkedet byr imidlertid på utfordringer i form av økonomiske problemer og en aldrende befolkning. De demografiske utfordringene er tema for en stor konferanse på Boot i slutten av januar. 

Hva kan båtbransjen forvente fra Europa? er spørsmålet som visepresident for industri og entreprenørskap i EU, Antonio Tjani, vil snakke om.

Hvordan skape entusiasme for båtlivet? Er tema for Emmanuel Allot, Marketing & Sales Director for Southern Europe at TUI Marine.

Hvordan designe fremtidens båter? Er tredje spørsmål som blir tatt opp. Fritidsbåtbransjens utredningsinstitutt i Tyskland (Forschungsvereinigung für die Sport- und Freizeitschifffahrt e.V. (FVSF)) har studert dette spørsmålet, og vil informere om sine funn.

Båtliv reiser til Boot med hele redaksjonen, og vil oppdatere batliv.no daglig med nyheter fra utstillingen, som starter 19. Januar.

Powered by Labrador CMS