Fest på slippen

I går samlet Båtliv og Seilas venner i bransjen til fest hos Sollerud Båtbyggeri og Slipp. Se bildene.

Publisert

Tor-Kristian Torsvik startet for fire uker sider Sollerud Båtbyggeri og Slipp ved Lysakerelva, etter at Oslo Kommune stanset tilskuddene til opplæring av båtbyggere på Sollerudstranda Kystkultursenter.

–    Trebåtbygging er nå havnet på listen over yrker som er verneverdige i Norge, men verken myndighetene eller ungdom satser på faget. De siste årene har vi hatt danske lærlinger her på Sollerud fordi ingen nordmenn har søkt, fortalte Torsvik, som nå satser kommersielt på restaurering, vedlikehold og bygging av båter.

–    Det er trist å høre at man ikke vil satse mer på dette faget, kommenterte far og sønn Cowie, som bygger de flotte og sjødyktige luksusbåtene Fleming og Corvette. Britene er på plass på «Båter i sjøen» sammen med den skandinaviske importøren Marstrand Yachts.

Gårsdagens fest fant sted inne på slippen foran en norsk skøyte fra 40-tallet, som ble ombygget til fritidsbåt på 90-tallet, og som nå er under oppussing på Sollerud Båtbyggeri og Slipp.

Den lidenskapelige trebåtseileren Jonas Jettmann og hans besetning sto for bevertningen, og serverte toast med skagensalat, grillet oksekjøtt med potetpuré og is med frukt til dessert, ledsaget av kaffe avec. Maten ble tilberedt av Jettmann på båtbyggeriet, og servert til ca 70 gjester hos Norsk Maritimt Forlag A/S.

Les mer om Norsk Maritimt Forlag her

Bryggekanten

Sollerud Båtbyggeri & Slipp holder til i slipphallen umiddelbart på Oslosiden av Lysakerelvens utløp, på bryggekanten innerst ved molo. Der disponerer de bryggeplasser, mastekran, slippvogn, noen opplagsplasser og selvfølgelig et flott treverksted. De ansatte som alle har hele eller deler av sin utdanning i fra Sollerudstranda Kystkultursenter, består av Jo Borkhus, Erik Lund, Henrik Ottersen og Tor Kristian Torsvik samt en lærling.

Aftenstemning nederst ved bordet

Powered by Labrador CMS