NY MERCURY VERADO: Med 400 hestekrefter.
NY MERCURY VERADO: Med 400 hestekrefter.

Lanserer ny Verado med 400 hestekrefter

Mercury Marine lanserer selskapets kraftigste utenbordsmotor i Verado-portofølgen.

Publisert Sist oppdatert

Siden lanseringen av Verado 350 hk og Mercury Racing 400R for fire år siden har forbrukerne etterspurt en kraftigere Verado-motor, skriver Mercury Marine i en pressemelding som nylig er sendt ut.

– Vi oppfattet at det er et ønske i markedet om en firetakts Verado utenbordsmotor med 400 hestekrefter. Etter hvert som båter fortsetter å bli større, har også behovet for mer kraft blitt større, sier direktør John Pfeifer i Mercury Marine i pressemeldingen.

I pressemeldingen skriver produsenten at Verado 400  egner seg til mange forskjellige bruksområder, og at de tror forbrukerne vil sette pris på den ekstra kraften man får sammenlignet med Verado med 350 hestekrefter.

– Samtidig opprettholdes standarden med jevn og stillegående drift som Verado utenbordsmotorene er kjent for, skrives det i pressemeldingen. 

Med en vekt på litt over 300 kilo, det samme som Verado 350 hk, er Verado 400 hk også den letteste utenbordsmotoren i kategorien på 400 hk og over, med nesten 140 kilo, ifølge produsenten.

Mercury Marine skriver videre at Verado 400  kan leveres i de samme modellvariantene som Verado 350 .  Den vil kun bruke den forsterkede 5,44 tommers 1,75 HD girhuset og kan leveres i Phantom Black og Cold Fusion White. Den kan også leveres med Mercury Joystick Piloting for Outboards (JPO).

Mercury Racing vil fortsette å tilby 400R i to forskjellige girkonfigurasjoner: 5,44 tommers 1,75 HD, som passer til lettere og raskere skrog, som vil ha fordel av en turtallsbegrensning på 7000, og SportMaster 1,75, som er beregnet på høy hastighet (over 65 knop).

– Introduksjonen av Verado 400  er et annet skritt i utviklingen av den utprøvde L6SC-plattformen som har blitt så godt mottatt på markedet, og vi forventer å lykkes godt i de kommende årene, sier Pfeifer i pressemeldingen, og legger til:

Verado 400  begynner å sende motoriene ut i juli i år.