Lykkelige båtvinnere

Her ser du verdens lykkeligste båteiere. Sindre Andersrød (13) vant Båtlivs vervekampanje for nye abonnenter i fjor. Nå har han fått båten, og sier at søsteren Siri er hjertelig velkommen til å bruke båten bare hun kjøper bensin for begge.

Publisert

Sindre danser og prater i ett sett rundt den flotte Grand RIBen. Båten er 380 cm lang og med nyeste utgave 9,9 hk Yamaha på hekken.

-Dette må da være mye bedre enn å vinne i lotto, sier den båtglade gutten.

Han vet hva han snakker om. Både han og søsteren har hatt mange båter, men aldri en så ny og flott båt som dette. Familien Andersrød, fra Saltnes like utenfor Fredrikstad, bor bare få meter fra vannkanten, og er veldig glad i båtlivet. De har en Askeladden 605 som familiebåt, og helt siden barna var små har de brukt båten til campingturer langs Østfold-kysten. Favorittstedet er Sletter-øyene sør for Larkollen. Ikke langt hjemmefra, men utrolig koselig sier de.

-Ungene er vel strengt tatt vokst opp der på sommeren, sier pappa Thomas.

Han forteller at en gang sendte han ungene hjemover i den gamle steady-jolla de hadde i over en meter høye bølger fra Sletter og hjem til Saltholmen. Av og til forsvant de bak bølgetoppen, men jeg var aldri redd for dem, påpeker far. Som kjørte et stykke bak. Han sier dette for å understreke at båten havner hos ungdommer som er meget båtvant.

Sindre er motorfrelst, og leser alt han kan komme over av båt- og motorblader og i tillegg har han en bilbygger som nabo, så han er oppvokst i garasjen hans.

-Han sier hele tiden at, -det var jeg som verva vet du ….. når vi diskuterer hvem sin båt det er. Men pappa har sagt at vi skal dele på båten, sier Siri.

Hun skal ha jobb i sommer, og kommer til å sitte på pengesekken og dermed grunker til bensin. Det er jo et godt pressmiddel for å få bruke båten mener hun. Sindre nikker bekreftende, og siden Siri er storsøster kan hun bruke båten senere på kvelden enn Sindre i følge han selv.

-Hvordan fikk du vite at du hadde blitt båteier da Sindre?

- Jo, han pappa hadde visst fått vite det dagen i forveien når han var på jobbtur i Finland. Så videresendte han plutselig meldinga med bekreftelsen fra dere til meg uten å ha sagt det til noen andre enn ho mamma. Jeg skjønte ingen ting når meldinga kom, og ble helt satt ut. Så sprang jeg å henta bladet hvor vervekampanjen stod, for jeg tar vare på alle Båtliv-bladene skjønner du, sier Sindre.

Han har ikke fortalt noen av vennene sine om gevinsten ennå, og tror nok han blir oppfattet som en konge på sjøen når han om noen dager skal sjøsette båten. Først må den stoffes, og det har alltid vært Sindre og Siris jobb i følge pappa Thomas.

Powered by Labrador CMS