Linssens stålalternativer:

Kvalitet og stil i ruslefart

Nederlandske Linssen holder seg trygt til konseptet med solide deplasementsbåter av stål. Men den seksti år gamle familiebedriften har likevel gjennomført en interessant fornyelse av utvalget de siste årene, og fått ny norsk importør.

Publisert Sist oppdatert

Med sine 110 ansatte er Linssen en liten bedrift i hjemlandet, men samtidig en sentral bedrift i nasjonal båtsammenheng. Verftet har dessuten åpenbare ambisjoner om å definere den typiske «nederlandske deplasementstålbåten», ikke ulikt Targas ønsker om å definere sin egen båtklasse lengre nordøst.

Det vil også si at Linssen har vendt tilbake til røttene. Eksperimentene med glassfibermodeller og hurtiggående båter er forlengst avsluttet, men samtidig har de tradisjonelle «kanalbåtene» med svært synlige knekkspant og butte, gummifendrete «lekterbauger» blitt erstattet av mer moderne modeller. Særlig er sedanutgavene ganske så veldreide, mens akterkabinmodellene ennå prioriterer plass og praktisk bruksvennlighet fremfor linjelekker eleganse.

Linssen er i likhet med de andre neder­landske kvalitetsbåtbyggerne også opptatt av at båtene skal være mest mulig nasjonale. Verftet bygger sine egne skrog, står selv for innredningen – inkludert de vakre trearbeidene. Og verftet foretrekker å samarbeide med lokale underleverandører. Det sikrer lokale arbeidsplasser, god dialog med underleverandører og trolig også gjennomgående meget høy kvalitet.

Båtliv så i sommer nærmere på flere av de nye modellene fra verftet i forbindelse med en pressevisning ved Grevelingenmeer, en grunn saltvannslagune som skiller provinsene Zeeland og Zuid-Holland. Og vi ble litt betatt av verftets bastante, praktiske og meget velbygde stålmodeller. Giramar har nylig overtatt agenturet for de komfortable bobåtene i Norge.

Les våre tester av Linssen-båtene i artiklene under (for abonnenter).

Tre Linssen-båter

Den lille giganten: Linssen Grand Sturdy 30.0

Nordiske følelser: Linssen Grand Sturdy 40.0 Sedan

Kompromissløs stasbåt: Linssen Grand Sturdy 500 AC Variotop