VIDEO:

STORBÅTMESSE: På 7500 kvadratmeter stilles det ut båter fra 25 til 46 fot.

Storbåtmesse med 60 båter

Fra lørdag er det storbåtmesse i Leangbukta i Asker, med 60 båter og båtutstyr.

Publisert Sist oppdatert

Parallelt med Sjøen for Alle blir det storbåtmesse i Leangbukta. Storbåtmessen starter litt tidligere, og er i gang allerede fra lørdag og holder i gang frem til 13. mars.

Fordelt i lokalene i det maritime miljøet stilles det ut 60 båter, i størrelsen fra 19 til 46 fot. Senteret består av flere bygninger på til sammen 7500 kvadratmeter. Utstillingshallene har flere nye 2016 modeller. Her vil du kunne se et bredt utvalg av modeller fra seks båtforhandlere. Du kan da se modeller som Axopar, Bavaria, Beneteau, Clipper, Draco, Dufour, Marex, Nimbus, Nordkapp, Paragon, Quicksilver, Saga og Windy. Det blir både seil- og motoråter, i ulike prisklasser og størrelser. Messens største båt er en trawler fra Clipper på 46-fot, og den ligger tilgjengelig for besøkende på vannet. Største seilbåt er en Oceanis på 45 fot i hallen til Giramar.

Prisvinner

Flere av båtene som blir å se på Storbåtmessen i Leangbukta har kjempet om tittelen Årets Båt i Europa, en kåring som båtblader fra hele Europa står bak. Her finner vi også en av årets vinnere, og det er Axopar 28 som du kan lese om i Båtliv 2 som nå er i salg.

Tradisjonelt har utstillerne i Leangbukta også vist båtene på Sjøen for Alle, men i år konsentrerer de seg kun om storbåtmessen.

– Vi som selger båtene får mye bedre tid til hver enkelt kunde enn på en travel messe, der vi kun har råd til å vise frem noen få modeller, sier Lars Erik Solvang i Bavaria Motorbåt Norge.