Lanserer Saga 370

Norske Saga på Selje kommer med ny Hardtop-modell til Båter i sjøen.

Publisert Sist oppdatert

Saga 370 bygger videre på Saga 365 som blant annet var nominert til årets båt i London. Mens Saga 365 har skyvedør inn til salongen er 370 åpen, altså en HT-variant som navnet sier.

– Saga 370 HT har tilsvarende løsning som 320 HT, forteller Sølve Refsnes hos Saga Boats.

Sølve Dragseth Refsnes i Sags Boats.
Sølve Dragseth Refsnes i Sags Boats.

Dette er en hardtopp som bare på bildene oser av bokomfort. Midtkabinen er tre meter lang, doble køyeplasser, velutstyrt bad med toalett og dusj, samt en velutrustet bysse. Med åpningen til akterdekket blir nok dette en båt som gir følelse av god plass. I alt får den fem faste køyeplasser, men det er også mulighet for to ekstra oppe på salongen. Kaldere og mer regnfulle dager er heller ingen krise. Kalesjen helt akter kneppes igjen og man har en lukket båt. Og for varmt? Da er det vel bare å kneppe opp igjen og åpne de to ganske så store takvinduene i salongen. Det er enkel adkomst med en døråpning ned til badeplattformen. Herifra kommer man seg også lett rundt båten, via dollbordene og fram til fordekket. Ut fra bildene kan vi se at det er solide leidertrinn opp til dollbordene på begge sider. Høye pullpitrekker gjør det trygt å bevege på fordekket.

Båten leveres mest med en Volvo Penta D6 475. Og med strak aksel skal den bli retningsstabil, med en hastighet for halvplaneren opp mot 27 knop. Det oppgis at den vil ha en behagelig marsjfart opp til  22 knop.

Og prisen? Sølve Refsnes forteller at den starter veiledende på 3,4 millioner kroner, og man kan velge seg en godt utstyrt båt for noen hundre tusen mer.

 

Lengde: 11,50 m

Bredde: 3,50 m

Vekt: 7000 kg

Motor: Volvo Penta D6 (435 hk)

CE-kategori: B

Pris fra: 3 250 000 kr

I Båtliv 7 som kommer i salg i slutten av august kan du lese om båtnyhetene som kommer til Båter i sjøen.

Saga Boats lanserer ny modell, forteller Søve Refsnes
Seilas