Lanserer Marex 310 Sun Cruiser

Med 310 Sun Cruiser utvider Marex den nye flåten sin med en liten bobåt med mye uteplass.

Publisert Sist oppdatert

Marex Sun Cruiser 310 har verdenspremiere på Båter i sjøen september 2016. Nyheten erstatter Marex Sun Cruiser, som er blitt bygget i ulike utgaver fra 1988 til 2015 i hele 630 eksemplarer. Grunntanken bak den nye båten er den samme, opplyser Marex, men formspråket tilhører den nye generasjonen Marex-modeller. Prisen for en godt utstyrt båt vil ligge tett oppunder to millioner kroner, får Båtliv opplyst.

Ferie

Ifølge produsenten er dette en flott feriebåt og dagsturbåt i ett. Det er gjort plass til en meget stor sittegruppe ute som kan raskt bygges om til en stor solseng på flotte soldager. I sittegruppen er det plass til ti personer rundt bordet, men det er ingen salong under dekk. I kjøreretningen er det et dobbelsete foran kjørekonsollen og et sete på babord side. Badeplattformen er romslig og har som de andre nye Marex-modellene store oppbevaringsbokser for fendere og annet utstyr, som også vil fungere som et akterdekk med en fin sitteplass for morgenkaffen. Sidedekkene er ekstra store for enkel og trygg adkomst til baugen, heter det i pressemelding fra Marex.

Skroget er lett planende og bygget for singel motor på drev. Styrekonsollen på 310 Sun Cruiser har en ergonomisk utformet og ukomplisert dashbord med plass til en stor plotter.

Les også Båtlivs test av Marex 375: Åpen og sosial bobåt

Pantry

­– Ved døråpningen ut til cockpit har vi plassert et romslig pantry med alle fasiliteter og åpent tak. På grunn av plasseringen og den store døråpningen opp til cockpit vil det være matlaging akkurat som ute og dører til kabinene gjør avdelingen helt separat. Byssa har en mengde skuffer og skap for oppbevaring av alt kjøkkenutstyr og en kjøleboks på hele 170 liter, sier sales and marketing director Thomas Aalrud hos Marex.

Kabinene

Under dekk er det to store doble lugarer. Forkabinen er det full ståhøyde på 1.91 cm, og en stor dobbelkøye.

I den senterplasserte midtkabinen er det også godt med plass. Sengen er 160 bred og rikelig med luft og utsikt over vannet fra sengen. I omkledningsplassen foran sengen er det en liten sittebenk og ståhøyde er også her 1.91 cm.

Toalettet plassert mellom begge kabinene på styrbord side. Her er det tilrettelagt for lett å kunne dusje. Alle rommene under dekk vil få sjenerøst med lys gjennom store innfelte sidevinduene.

Kalesjeløsning

Over cockpiten, to store skyvetakluker med kalesjeduk fremover og bakover. Sidene av kalesjen går i skinner i taket og trekkes ut av to kalesjegarasjer på hver side av targaen. Man lukker hele båten på under et minutt. Selvfølgelig også muligheter for 300 watt solcellepanel på toppen.

Les også Båtlivs omtale av Marex 32: En krympet suksess

 

Tekniske data Marex 310 Sun Cruiser

Skrogtype: Hel planende skrog

Lengde: 9.46

Bredde: 3.24

Dybde: 1.07

Vekt, tom båt: 4500 kg

Senger: 4 + ( 2 )

Diesel tank: 500 L

Vann tank: 280 L

Septik tank: 150 L

Batterier: 3x 95 Ah + 1x 95 Ah

Bredde sidedekk: 25 cm

Sitteplasser: 8-10 personer

Størrelse forkabin: 1.55 x 2.10 m

Størrelse midt kabin: 1.60 x 2.00 m

Ståhøyde under kalesjen: 2.12 m

Ståhøyde forkabin: 1.91 m

Ståhøyde midtkabin: 1.91 m 

Ståhøyde toalett: 1.92 m

Fart: Kommer an på motor størrelse. ca 25-30 knots

CE Kategori: B

 

Bli abonnent på Båtliv og hold deg oppdatert om båtlivet. Abonnenter får tilgang til hundrevis av båttester, gjør-det-selv-saker, havnetips og reportasjer. Se våre abonnementstilbud her.