PARADE: BRIM Explorer står i spissen for paraden, med håp om å få med hundre båter.
PARADE: BRIM Explorer står i spissen for paraden, med håp om å få med hundre båter.

Vil feire Pride med båtparade i Oslofjorden

I stedet for å feire på den tradisjonelle måten i gatene blir det lørdag Prideparade i Oslofjorden.

Publisert

Det er initiativtakerne Terje Dybdahl og Pedro Leal sammen med kulturbyrået Very Agency og Dialekt som inviterer til båtparade i Oslofjorden. Arrangøren anbefaler båtfolk og publikum til å ta fram sine regnbueflagg og bli med på feiringen.

– Seilingsruten er planlagt å gå fra Bjørvika, ut dynaløpet, med planlagt destinasjon mellom Malmøya og Gressholmen. Vi håper på opp til 100 båter vil delta i båtparaden. Den elektriske båten BRIM Explorer vil lede kortesjen, sier Terje Dybdahl i en pressemelding. Han opplyser videre at paraden vil vare i tre timer, og at Vari Loves og Dj-duoen Tod Louie & Chris Solaris, kjent fra Det Gode Selskab står for musikken, mens to drag artister fra Princessilcious navigerer oss gjennom programmet.

– Artistene vil spre de beste vibber og energi fra Oslos queer-kultur på dekk ut til det åpne hav og båtene som følger, sier Dybdahl.

– La oss vise til verden at mangfold alltid vil være en del av samfunnet vårt ved å bruke den mest tradisjonelle vanen vi har: navigasjon. Vi ber om at man opptrer ansvarlig på sjøen og viser god forståelse for sikkerhet og trafikk til sjøs. Besetningen ombord i BRIM Explorer følger alle retningslinjer fra FHI og har lang erfaring med ferder, sier Pedro Leal.