Stig Hvide Smith erstatter Endre Solvang som leder for KNBF.

Seiler tar roret i KNBF

Stig Hvide Smith er ny generalsekretær i Kongelig Norsk Båtforbund. Han har tidligere ledet Norges Seilforbund.

Publisert Sist oppdatert

Forbundsstyret i Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) har ansatt Stig Hvide Smith i stillingen som generalsekretær. Han etterfølger Endre Solvang, som er gått over til annen administrativ stilling i Båtforbundet av helsemessige årsaker, melder forbundet i en pressemelding.

- Selv om min periode blir relativt kort grunnet alder, ser jeg frem til å ta fatt på spennende arbeidsoppgaver for båtfolket, sier Hvide Smith.

- Jeg er svært takknemlig for alt Solvang har utrettet, og at han vil hjelpe meg i gang og besørge god kontinuitet, sier KNBFs nye generalsekretær.

Hvide Smith er ingen novise innen båtlivet. Han har tidligere vært president i Norges Seilforbund, Nordisk Seilforbund og første visepresident for det Europeiske Seilforbundet. Videre har han i hele åtte år vært Nord-Europas representant i styret i World Sailing, det internasjonale seilforbundet. Det hele startet som landslagstrener for olympisk klasse i brettseiling.

- Seiling er for meg idrett, mens kos og transport er motorbåt, sier han.

I regattaer seiler Hvide Smith fortsatt i den tidligere OL-klassen Drake. Fritidsbåtlivet lever han i en klassisk Storebro Ruff eller i sin åpne Key Largo.

- Båt er livet for meg, sier Hvide Smith, som også har verv som styreleder i næringslivet.