Åpning av nytt klubbhus

Ordfører Lene Conradi åpnet denne helgen Leangbukten Båtforenings nye og flotte klubbhus på Kalkskjæret.

Publisert Sist oppdatert

Asker Kommune har gitt Leangbukten Båtforenings andelslags disposisjonsrett til det nye landområdet som er bygget med landmasser fra utbyggingen av Fornebu, og denne helgen var det offisiell åpning av det nye klubbhuset. Ordfører Lene Conradi heiste flagget, og sa følgende:

–      Dette viser hvor bra resultatet kan bli når frivillige, kommunen og næringslivet samarbeider. Jeg gleder meg til å ta et glass hvitvin på verandaen her.

Klubbhuset ligger på Kalkskjæret, som for ikke mange år siden lå som en lumsk grunne noen hundre meter fra land, men hvor det er bygget en lang tange med nye landmasser. Her er det også kommet mange nye båtplasser.

Leangbukten Båtforening disponerer nå 1250 båtplasser, og målsettingen er å ha de rimeligste båtplassene i Oslofjorden. Kravet fra kommunen for å gi båtforeningen disposisjonsretten var at foreningen skulle tilby båtplasser til kostpris.

Signalbygget

Siden ca 25 prosent av medlemmene til enhver tid ikke disponerer sine båtplasser, betyr det at det hvert år er ca 300 nye båtfolk som får båtplass i bukta. I tillegg tilbyr også Asker Marina båtplasser til markedsleie i Leangbukta.

Det nye bygget er usedvanlig flott med en storsal for utleie i første etasje med store vinduer fra tak til gulv med utsikt rett ut på fjorden, og kontorer og takveranda i andre etasje. Storsalen brukes til klubbkvelder og kurs, og leies ut til fester og arrangementer. Kommunen har spandert en flott platting og bryggeanlegg utenfor bygget, og formann Hans Kleppa i Leangbukten Båtforening har fått bygget en massiv rampe for sjøsetting av båter ytterst på Tangen.

Klubbhuset er døpt Signalbygget fordi det ligger ytterst på Tangen og viser vei inn til havnen både dag og natt. Ambisjonen er å få blått flagg som tegn på miljøhavn til neste år.

Powered by Labrador CMS