TEST: TRE KARTPLOTTERE

Merkbart bedre skjermteknologi

Kartplottere med 9-tommers skjermstørrelse er enklere å plassere, selv i mindre båter. Samtidig er skjermen stor nok til å være funksjonell for de fleste behov. I denne testen har vi med to nye og en eldre 9-tommer til rundt 15 000 kroner fra markedslederne Raymarine, Garmin og Simrad. Siden vår forrige test av 9-tommere ser vi at utviklingen går i en rasende fart, ikke minst når det gjelder ekkoloddteknologi.

Publisert

Et 9-tommers multifunksjonsinstrument er også vesentlig rimeligere enn om man tar steget opp til en 12-tommer. Likevel byr 9-tommerne på mengder av funksjoner og tilkoblingsmuligheter til ekkolodd, radar, autopiloter og båtens motordata. Sistnevnte er en stor fordel om man har begrenset plass i konsollen foran rattet og vil samle all informasjon i en enhet.

Den største forandringen sammenlignet med vår test for tre år siden, er blant annet nye skjermteknologi på de nyeste modellene. De har fått såkalte IPS-skjermer (In-Plane Switching) som har en bedre fargegjengivelse og et skarpere bilde fra siden sammenlignet med de eldre LCD-skjermene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER