Kommentar

NYTT: Seapilot kommer på Raymarines nye plottere. Det vil gi valg av flere typer kart, samt nye funksjoner.

Seapilot på Raymarine gir fordeler

Raymarine viste plotter med ny kartteknologi på Mets. Det kan gi unike funksjoner.

Publisert Sist oppdatert
NATT: Seapilot satser på et marked hvor navigasjon foregår på nettbrett og utvikler både programvare og utstyr for det. Med AIS ser du andre fartøy på kartet, og med GPS-kompass blir kursen din nøyaktig.

Raymarine ble overkjørt da deres konkurrenter kjøpte opp viktige kartprodusenter. Først kjøpte eieren av Navico med Simrad og B&G opp C-Map, mens Garmin fulgte opp, og kjøpte Navionics. Overraskende, da Garmin hele tiden har utviklet egne kart, BlueCharts.

Det gjorde Raymarine sårbar fordi en viktig del av systemer må kjøpes fra konkurrerende produsenter.

Har et ess i ermet

Raymarine har mistet den sterke posisjonen de hadde for ti år siden, men selskapet har en teknologiplattform, som nå vil gi dem fordeler. Denne fordelen kan de dra nytte av etter oppkjøp av Seapilot. Raymarines styrke er at deres nye Axiom-plotterserie har Android innmat. Det skal gjøre det enklere å utvide funksjonaliteten.

Seapilot er mer enn proffe S-57-kart.

Avanserte funksjoner

Seapilot har til nå vært en app for lesebrett. I Premium utgaven har appen mange avanserte funksjoner som innhenting av Grib-filer, Weatherrouting, autorouting og AIS for å nevne noe. Appen kan vise deg hvordan du skal krysse opp et sund, basert på båtens polardiagram, kartdata og vinddata.

Om disse funksjonene kommer på Axiom, så blir det unike funksjoner. Så langt har Raymarine utnyttet Androidplattformen for å få apper som Spotify, Netflix, og for å kunne styre en drone. 

STORT: Raymarine viste nye Axiom-skjermer på 24 tommer. Da begynner det å monne.