– Jeg ba om juling og får det...

Ulf Johnson er havlveis og ligger foran skjema på sin rotur til Danmark.

Publisert

HVOEDBILDE: Andrers Bolin foreviget Ulf Johnson i Kullavik.

– Dette krever vilje og styrke, skriver 70-årige Ulf Johnson i sin rykende ferske mail til Båtliv. Men hvert nye åretak gir møter og opplevelser han aldri vil glemme. Nå er han over halvveis på ruten, ligger fire dager foran skjema og er fit for fight og nye opplevelser.

For snart en måned siden vinket Båtliv-redaksjonen farvel til Ulf, som tok sine første av uttallige åretak om bord i “Terje Vigen 2”. En tur som begynte med voldsomme regnskyll allerede i Oslofjorden og som senere har fulgt skipper og båt mellom rekordvarme dager og lumsk sol. Det tok hele tre døgn før vi fikk krysset over Sekken på grunn av for høy sjø, så ventehavner er det blitt mange av på turen sydover langs den vakre svenske vestkysten. De fleste nettene  har vært i telt, men også noen om bord hos gode venner og hos folk som har invitert på overnatting og en god seng.

Fra Varberg i dag

– En luksus etter våte netter med hardt underlag og halvvåt sovepose, understreker Ulf.

Han står opp klokken 0600 og koker kaffelars og havregrøt, pakker båten og så er det ut å slåss med nye bølger og vind.

– Det er mest østavind og nordavind, men også streif av vestavind, skriver Ulf frykter at sønnavinden kommer. Det betyr mange tunge tak etter avreise Varberg i dag, mandag 28. juli.

“Terje Vigen 2” fikk i natt fangekøye i det gamle fengsel/festning i Varberg, nr. 8, bygning 12.

Litt løgn...

Ulf skriver at mye av utfordringen ved navigering er at man hele tiden ror med ryggen mot målet og derfor må sette landemørket bak deg. Det gir ved siden av avdriften i sterk vind mange ekstra åretak for å rette opp. På plussiden kommer en måned med møter med hundretalls nye og gamle venner, som alle heier og viser fingeren opp.

TV i Sverige, Expressen, GT og lokalaviser dukker stadig opp og vil vite hva en crazy nordbagge kan finne på en slik utfordring i høy alder.

– Jeg kan kun svare at det er eventyret og spenningen som driver, og at alder bare er et problem hvis man gjær det til et. Litt løgn, jeg er stiv i hoftene av å sitte så lavt hele dagen og refleks sliter på øynene, med og uten briller. Men alt i alt kan jeg fortelle alle Båtlivs lesere at jeg er klar for nye runder med værgudene på siste del av et to månderes påbegynt og herlig eventyr pepret med gode opplevelser. Noen ødelagte kameraer og andre småsår må man ta høyde for, denne turen er barsk selv for gamle Johnsen. Nyt sommeren der hjemme, jeg ror videre, skriver 70-åringen mandag 28.juli.

Powered by Labrador CMS