Internasjonalt Rivatreff på Hankø

Rivaklubben med stortreff på Hankø 28-31 juli. Dette er det første internasjonale treffet den norske Rivaklubben arrangerer.

Publisert

Ønsker du å se de vakreste av de vakre båtene med motor, bør du ta turen til farvannene rundt Hankø helgen 28.-31. Juli.

For første gang samler den internasjonale Rivafamilien seg i Nord-Europa. Den norske delen inngår i en fjorten dagers sommersamling på tre forskjellige steder. 23.-27. juli er det svenskene og Stockholm som står som verter for samlingen - ”Riva Run and fun”. Helgen etter er det på Hankø - ”Riva Rendezvous”. Helga 2.-5. August er det Kiel som står på programmet for denne storstilte Rivamønstringen - ”Baltic Sea Weekender”.

Det er i hovedsak de klassiske Rivaene som vil delta. RIVA er et så kjent legendarisk båtnavn at det godt kunne stå i synonymordboken som erstatning for båt.

Det hele begynte i 1842 hvor den første Rivabåten ble bygget, men det var først på 1950 tallet at legenden ble født. Det var fjerdegenerasjon Carlo Riva som virkelig brakte båten til uante høyder, og for alle som ville vise seg frem på Rivieraene rundt Adriaterhavet og Middelhavet var det bare en båt som gjaldt. De klassiske mahognybåtene forlot verftet for siste gang i 1995 med modellen Aquarama. Dette gjorde de for å satse mot superyachtmarkedet og større fritidsbåter i luksusklassen.

Båtliv besøkte Rivaverftet i Sarnico i fjor vår, og det var mange som stilte spørsmål om det ikke var grunn til å vekke gamle Carlos skjønnheter til live igjen. I følge kommentarer fra verftet, er det mulig at noen av de klassiske modellene gjenoppstår, om enn i en litt annen størrelse og med moderne byggemetoder. De presiserte at de fortsatt hadde formene inne, og at Aquariva videreførte mye av det som lå i Carlos linjer.

Norge av alle var tidlig ute med å ta vare på sine klassiske Rivabåter, og allerede tidlig på nittitallet ble den første internasjonale ”fanklubben” for Rivaeiere startet samtidig i Norge og Sveits.  

Powered by Labrador CMS