Fornødent i båt

Stor mann tester små toaletter

Andreas Øverland er to meter høy og veier 140 kilo. Han må også på do. For Båtlivs lesere har han vurdert ulike toalettløsninger i daycruisere og styrehusbåter. Kanskje er det ikke overraskende at testvinneren ble en amerikaner.

Publisert

Mange nordmenn er storvokste. Samtidig settes det toaletter i mindre båter i Norge enn i mange andre land, fordi kvinnene forlanger det. Vi har tatt en runde med storvokste Andreas Øverland for å teste fasilitetene om bord på utstilte båter på Sjøen for alle.

Da Andreas Øverland og sønnen hans dro på en lang RIB-tur for snart tre år siden, brukte de twin-installasjonen av påhengere som toalett. Med en skinke på hver motor, som også gjerne var varm på den kalde Nordsjøen, kunne de gjøre sitt fornødne. Men det er ikke alltid man har en twin-installasjon, eller at man er så langt ute at denne formen for toalettbesøk ikke sjenerer andre.

På en båtmesse det rikelig med mindre båter for vanlige folk. Noen har toalett, og appellerer med det også til litt lengre turer der begge kjønn kan gjøre sitt fornødne. Men hvor god plass er det egentlig? Nå er ikke alle to meter høye, men vi tar en runde med Øverland som skal hjelpe Båtlivs lesere å få en formening om hva man bør se etter, utenom vurdering av fenderholdere og duppedingser.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS