Båtmesse i bokhylla

Båtguiden er den mest komplett oversikten over båter på markedet i Norge, og nå er det klart for en ny utgave.

Publisert

Båtguiden har utkommet hvert år siden 1974 med bilder og tekst av de fleste fritidsbåtene på det norske markedet. Nå er 2010-utgaven under utarbeidelse. 

Boken trykkes hvert år i et opplag på rundt 20.000 eksemplarer, og Båtguiden selges i Narvesen-kiosker, bensinstasjoner, bokhandlere samt større marinaer og båtutstyrsbutikker over hele landet.

I Båtguiden 2009 finner du mer enn 1.000 båter, motorer og utstyr presentert samt utkast til kjøpekontrakt og gode råd før du kjøper båt. Boka er i farger og rikt illustrert og med gode og fyllestgjørende omtaler.

Oppslagsverk

Vi har spurt Båtguiden-sjef Tor-Kristian Øines om hvorfor boka er så populær år etter år.

-    Båtguiden er den mest komplette oversikten over fritidsbåter på det norske markedet. Her finner båtfolk bilder og faktaomtaler av små og store båter på det norske markedet, med informasjon om motorstørrelse og med priser. Dette er en bok båtfolk liker å bla i, og som er et nyttig oppslagsverk for alle som er på jakt etter båt. På mange måter kan man kalle det en båtmesse i bokhylla. Den er der når du ønsker å oppdatere deg på båter som finnes på markedet, eller ønsker å sjekke fakta i en fei, sier Øines. Faktisk blir Båtguiden år om annet lest av rundt 110.000 personer, og det er nok ikke mange båtinteresserte som ikke på ett eller annet tidspunkt har bladd igjennom dette oppslagsverket.

Han har i disse dager startet arbeidet med å sette sammen Båtguiden 2010, og interessen fra båtbransjen er - som vanlig -  stor.

Nettutgave

-    De siste årene har Båtguiden også fått en nettutgave der folk kan søke og sammenligne informasjon på nett. Faktisk ligger hele årets guide-del ute på disse nettsidene. Her kan bransjens aktører også supplere med flere bilder, pdf-dokumenter (tester, brosjyrer ol) samt film - om de har slikt tilgjengelig. Mengden av informasjon på www.batguiden.no gjør at siden kommer høyt opp når publikum søker på Google eller andre søketjenester, sier Øines.

Temamagasiner

Fornøyd legger han til at deler av Båtguiden nå også kommer ut i form av to spesialmagasiner i året. Siste utgivelse kom i slutten av august i år, og er et spesialmagasin om beboelige motorbåter under tittelen Båtguiden Bobåt Spesial. Magasinet ligger ute i løssalg ca. tre månder fremover. I mars i år utkom Båtguiden Daycruiser Spesial, som solgte svært bra hos Narvesen. Og også neste år utkommer vi med to tema-magasiner, sier Øines.

-    Ved å være med i Båtguiden får forhandlerne og importørene med andre ord vist fram båtene sine i bok, på nett og i spesialmagasiner. Dette er flott for publikum som er på jakt etter båter, og flott for bransjen som får vist fram båtene sine for et stort publikum.  Et nødvendig supplement til fysisk tilstedeværelse på messer, vil jeg si, sier Øines.

Båtguiden 2010 utkommer 28. januar neste år og blir da i salg resten av det året. Nettversjonen blir klar ca. to uker senere. Ta kontakt med Tor-Kristian Øines om du ønsker mer informasjon.

Besøk Båtguiden på nett her.

Powered by Labrador CMS