Neste generasjon Saga

STYRHUS: Den nye Saga-modellen som lanseres våren 2023 skiller seg vesentlig fra dagens modeller.

Tøff, norsk styrhusbåt - holder på halvplanerskroget

Saga Boats AS på Selje letter så vidt på sløret og viser neste generasjon fra den tradisjonsrike produsenten ved Statt. Designmessig skiller den seg vesentlig fra tidligere generasjoner, men Saga holder fast på halvplanerskroget.

Ifølge avtroppende daglig leder Idar Martin Refsnes er pluggene til den nye Saga-modellen under fresing i Slovenia. Båten skal lanseres neste sesong, altså våren 2023 og blir cirka 33 fot lang.

– Den vil få et helt nytt design, og er basert på en ny idé sammenlignet med det vi har i dag, forteller Refsnes, og utdyper;

– Skal en først komme med noe nytt, så må det være nytt og markere et tydelig skille. Vi satser 10 millioner kroner på utviklingen på det som blir en walkaround-båt med dører på begge sider. Vi har valgt singel motor fra Volvo Penta med aksel, vinkelgear, flyndre og kjøl.

I GANG: Pluggen til Sagas nye satsning freses i Slovenia.

Kommersielt og fritid

– Jeg tror denne båten kommer til å slå an, den treffer et segment hvor det ikke er så mange alternativer til hekkaggregat, og i tillegg til fritidsbåtmarkedet så ser vi også et stort potensiale innenfor ulike kommersielle segmenter, sier Refsnes.

Saga kjører på med produksjon av sine øvrige modeller parallellt med den nye 33-foteren, og Refsnes mener at situasjonen for kommende høst fortoner seg ganske normal, noe de er tilfreds med.

Normalisering

– Leveranseproblemene som alle i bransjen har blitt rammet av, har virket dempende på produksjonsvolumene, og vi har i lengre tid operert med veldig lange leveringstider, men vi regner med en normalisering utover høsten. Både Saga 325 og 385 har hatt en veldig god utvikling i markedet, avslutter Idar Martin Refsnes, som går av som daglig leder i august, men fortsetter som styreformann. 2023-sesongen blir hans femtiende sesong hos Saga Boats AS på Selje.