Hyller småbåtlivet

Blant store Princesser og Grand Banks i Risør ligger en 23-fots GP 700 SE med et par om bord som lovpriser småbåtlivet.

Publisert

Aud Terland og Egil Johansen er et voksent par som er ferdig med første kull med barn, og som derfor ikke trenger plass til mer enn to voksne. Plass nok synes de at de har i en 23 fots GP (Grimstad Plast) 700 SE.

Dette er en usedvanlig velutstyrt båt med toalett, baugpropell, ankervinsj, varmtvannstank, varmeanlegg, bysse med dieselfyring, tre batterier og kartplotter. Akterut er det badeplattform og hekkanker.  Motoren er en Volvo Penta D3 som yter 160 hestekrefter, og båten drives med propell på aksel. Marsjfart er 24 knop, ifølge Johansen.

- Alt vi trenger

GP 700 SE er også imponerende romslig til å være 23 fot. Her er en stor salong forut, som lett kan omgjøres til dobbeltkøye. Også utesalongen kan omgjøres til køye under den høye kalesjen som hvelver seg fra vindskjermen og akterover til hekken. På babord side er en langsgående bysse med vask og kokeplater og arbeidsbenk over skuffer og skap.

-    Vi har alt vi trenger her, men må ha orden på klær og utstyr, sier paret, som mener båtens beskjedne størrelse byr på flere fordeler:

-    Med mindre båt kan vi komme til flere steder i skjærgården. Vi er glade i uthavner, og med denne båten kan vi legge til ved de minste holmene ytterst i havgapet, sier de to, før de lister opp flere fordeler:

Drivstofføkonomi

-    Med syv-åtte liter dieselforbruk i timen i snitt  blir det lave drivstoffkostnader. Også vedlikehold og båtpuss er rimeligere og enklere enn på store båter, sier det fornøyde paret med hjemmehavn i Langesund.

Da Båtliv traff dem i Risør denne uka, var det på en drøy ukes ferietur. Fra Risør var planen å gå sørover mot Sandøy ved Tvedestrand, og deretter legge opp turen i forhold til vær og vind.

Windy-designer

GP 700 SE er designet av ikke ukjente Hans Jørgen Johnsen, som i en årrekke har designet båter for Windy. Prisen på en fullt utstyrt båt med 160 hk innenbords diesel motor ligger mellom 700.000 og 800.000 kroner, opplyser paret, som legger til at båten holder seg godt i pris.

Powered by Labrador CMS