BLIR KUN KELLOX: Administrerende direktør Per-Anton Vinje.
BLIR KUN KELLOX: Administrerende direktør Per-Anton Vinje.

To marineaktører slår seg sammen

Marineaktørene Kellox og Loxkel slår seg sammen til et selskap.

Publisert Sist oppdatert

Selskapsnavnene AS Kellox og Loxkel AS har vært ganske så like i bokstavvalget, men også mer enn det. De har hatt samme adresse, felles ledelse, og de samme personene i begge styrene. Men de solgt forskjellige påhengere, henholdsvis Honda og Tothatsu. I tillegg har de hatt noen forskjellige båtmerker, men har også hatt enkelte til felles. Nå skriver Kellox og Loxkel i en pressemelding at fra 1. januar 2020 smelter de sammen til Kellox.

– Strukturen med to selskaper er unødvendig komplisert, ressurskrevende og ineffektivt for våre leverandører, forhandlere og oss selv. Derfor har vi besluttet å fusjonere Loxkel inn i Kellox, sier Per-Anton Vinje som i dag er administrerende direktør i begge selskapene.

Daglig leder Olav Eriksen i Skjebergkilens Marina AS sier at hverdagen nå blir enklere.

– For oss som selger båter og motorer blir det mye enklere å forholde seg til ett firma istedenfor to. Det forenkler også veldig for våre kunder som skal søke etter produkter på nett, sier Eriksen.

Videre skriver aktørene i pressemeldingen at samtlige forpliktelser og garantier som i dag ligger i Loxkel vil bli videreført og ivaretatt av Kellox fra 1. januar.  Neste år er det 70 år siden grunnleggeren Kjell Hox startet import og salg av motordeler.