Holder på dagens promille

Ny borgerlig regjering vil sannsynligvis opprettholde dagens grense på 0,8 promille på sjøen, viser undersøkelse Båtliv har gjort.

Publisert Sist oppdatert

Mye tyder på at promillegrensen blir liggende fast på dagens nivå når de borgerlige partiene overtar regjeringsansvaret. I gårsdagens stortingsvalg fikk de borgerlige partiene et klart flertall, og alt tyder på at vi får en borgerlig regjering etter at statsbudsjettet er lagt fram.

Båtliv har spurt syv partier om deres båtpolitikk. Alt tyder på at dagens promillegrense på 0,8 vil bli opprettholdt med en borgerlig regjering. Både Høyre og Frp, så vel som Venstre, er fornøyde med dagens situasjon. Derimot ønsker Arbeiderpartiet, SV, Krf og Senterpartiet å senke promillegrensen. Krf vil ha 02, som for bil. Etter at 99,9 prosent av stemmene er talt opp, er mandatfordelingen slik at Høyre, Frp og Venstre får en knapt flertall i denne saken med sine 86 mandager mot de øvrige partienes 83 inklusive Miljøpartiet de Grønne.

Konklusjonen er at det vil kommet et påbud om bruk av redningsvest enten vi får en borgerlig regjering eller ikke etter høstens stortingsvalg. Med unntak av Frp og Venstre er det bred enighet om å by på bruk av redningsvest. Arbeiderpartiet og Krf presiserer at de vil påby bruk av vest i åpen båt i fart.

Ingen av partiene har planer om å innføre dieselavgift for fritidsbåter under neste stortingsperiode. Hele saken om partienes båtpolitikk kan du lese i Båtliv 7, som er i handelen nå i kiosker og utvalgte dagligvarebutikker.

Du kan kjøpe Båtliv 7 digitalt her