Hevder å ha funnet Noahs ark
Hevder å ha funnet Noahs ark

Hevder å ha funnet Noahs ark

Den religiøse organisasjonen Noah's Ark Ministries International mener de nå har funnet Noahs ark på toppen av Ararat i Tyrkia.

Publisert Sist oppdatert

Foto: Noah's Ark Ministries International.

«Den syttende dagen i den sjuende måneden ble arken stående på Ararat-fjellene»


Første Mosebok, 8,4

En gruppe kinesiske og tyrkiske evangeliske oppdagere kunngjorde i forrige uke at de kan ha funnet Noahs ark på rundt 4000 meters høyde. En karbondateringsprøve fra treverket som er funnet, er datert til å være 4800 år gammelt. Noe som stemmer med tidsepoken det sies at båten skal ha blitt sjøsatt. De som fant det som skal være restene av båten, tar bare en ørliten reservasjon.

–Det er ikke 100 prosent sikkert at det er Noahs ark, men vi mener det er 99,9 prosent sikkert at det er det, sier Yeung Wing-cheung, en Hong Kong-basert dokumentarfilmlager og medlem av 15-mannsteamet fra Noah's Ark Ministeries International, til nyhetsbyrået AFP.

I følge bibelen skal Noah ha bygget en båt for å slippe unna syndefloden. Vitenskapelige bevis på båtens eksistens har imidlertid vært mangelvare, men ved å bruke nettopp Bibelen, har forskere og andre visst hvor de har kunnet lete.

Det er ikke første gang noen hevder å ha funnet Noahs ark. Og ikke alle lar seg overbevise av meldingen fra ekspedisjonen. Det er sannsynlig at man har funnet trestykker som er så gamle, men det står fortsatt igjen å bevise at dette er en hel båt, sier forskere som har sett nærmere på funnet. Andre mener funnet er gjort i for stor høyde til at en eventuell syndflod skulle ha klart å løftet båten så høyt.