På ferietur i småbåt langs Helgelandskysten

Ekteparet Anine Lampe og Eivind Gjemdal la i sommer ut på ferietokt fra Trondheim til Bodø. I en åpen skjærgårdsjeep! De logget 441 nautiske mil og brukte to uker på turen, og overnattet vekselvis i telt og på hoteller, rorbuer og gjestegårder.

Publisert

Det er ikke størrelsen det kommer an på når ekteparet Lampe og Gjemdal legger ut på sommerens ferietur med båt. De siste årene har paret feriert i en åpen skjærgårdsjeep i aluminium.

– På den måten kommer vi nærmere naturen og kan kose oss med god mat og gode senger i land når vi måtte ønske det, sier Eivind Gjemdal til Båtliv. Han kaller ferien for Storefri fordi alt avhenger av været, ikke helt ulikt det store friminuttet på skolen.

Sommeren 2018 gikk turen langs Helgelandskysten, og den startet med planlegging sist vinter. Venner og bekjente med erfaring fra Helgelandskysten ble kryssforhørt, båtblader lest og nettet brukt til å finne interessante steder å besøke samt kartlegge severdigheter på ruten (og hvor venner med hytte og dusj bor). Her forteller Gjemdal om turen til Båtlivs lesere, deler av sine erfaringer med båten, og gir tips og råd til andre som har en drøm om å legge ut på lignende turer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS