Helge Duus viser Ibiza 14.
Helge Duus viser Ibiza 14.

Lanserer hardfør ungdomsbåt

Seriegründer Helge Duus lanserer på Sjøen for alle en 14-fots konsollbåt i mykplast.

Publisert Sist oppdatert

Helge Duus står bak de kjente Ibiza-båtene. Et langt liv som båtdesigner har ikke tatt fra ham idéene og engasjementet.

–Hva slag båter begynte de fleste av oss båtlivet i? Spør han retorisk, og svarer selv: – GH-joller og landstedsbåter. I dag får du snart ikke en båt under en halv million kroner. Bransjen har glemt å tenke rekruttering, sier han, og oppglødd viser han Båtliv sin nye baby.

–Jeg gikk gravid i 14 måneder med denne. Den er litt bredere og høyere enn Pioner 14 Active, og koster det samme. Vår båt veier det samme som Pioneren, men den er bygget mer solid i sandwich-konstruksjon, sier han.

Vedlikehold

Polyetylen er et robust materiale som enklere kan gjenvinnes enn glassfiber, påpeker Duus, som har fått med seg at de unge er mye mer miljøbevisste enn foreldregenerasjonen. Båter i mykplast tåler mye og er enkle å vedlikehold.

–Denne har ligget på vannet hele vinteren uten presenning. Vi bare spylte den før vi tok den med hit opp. Forresten mistet vi den fra ni meters høyde fra en kran og ned i betongen uten at den fikk nevneverdige skader, sier han fornøyd.

Båten bygges i Slovenia, av en stor produsent av vanntanker. Fabrikkeieren er svært båtinteressert, forteller Duus. Han bygget en støpeovn i aluminium ene og alene for å sette i gang med produksjonen av den nye ungdomsbåten.

Den utstilte båten har en Yamaha 9,9 hk på hekken og koster72.899 kroner uten powetrim.

 

UNGDOMSBÅT: Ibiza 14 er en rotasjonsstøpt båt med kjernemateriale, som tåler det meste.
UNGDOMSBÅT: Ibiza 14 er en rotasjonsstøpt båt med kjernemateriale, som tåler det meste.