Oda Lotte Heitmann Sundli
Oda Lotte Heitmann Sundli

Populært med åpen helg

Sist helg var det åpent hus i Leangbukta Maritime Senter og hos Heitmann Marin i Drøbak. Begge steder kan fortelle om bra besøk og god interesse rundt de utstilte båtene, men leveringstid må man belage seg på.

Publisert

- Vi hadde ok besøk hos oss på lørdag, men best besøk på søndag. Mange lokale kunder fra området her, og etablerte kunder, men også noen som hadde booket avtale i forkant av åpningen. Så langt så kan vi skilte med salg av én seilbåt med levering 2023.

Flere av båtene i vår utstilling er til salg i på vegne av kunder, dette er nyere bruktbåter, ettersom vi var tomme for båter i juni har vi fått låne båter tilbake fra kunder til utstillingen. Vi selger nå båter for 2023. Vi har noen få muligheter igjen for 2022, men det meste er solgt for kommende sesong. Vi ser at flere begynner planleggingen av ny båt tidligere. Trenden er at kundene ønsker mere og mer komfort og godt utstyrte båter, de er opptatt av en trygg handel og trygg og stabil leverandør. Fordelen med å planlegge tidlig er at båten blir slik man drømmer om med den layouten, fargene og utstyret man ønsker. Vi kan også styre leveringstidspunktet etter kundens ønsker når de starter planleggingen tidlig, forteller Oda Lotte Heitmann hos Heitmann Marin.

På andre siden av fjorden – hos Nautic Norway i Leangbukta melder Dennis H. Wollertsen om godt besøk.

Leangbukta
Leangbukta

- Vi merker at folk er mer oppmerksom på at man må bestille båt i god tid dersom man skal ha båt til sesongen 2022 og 2023. Vi er godt i gang med salget for 2022 og har også begynt salget for 2023. Vi har begrenset båter å selge til neste år og har derfor begynt å forberede folk på bestilling til 2023. Dette er viktig ettersom vi som forhandlere allerede nå må bestille båter for 2023 og noen 2024.

Jeg personlig tror det er viktig at alle i båtbransjen formidler dette budskapet ut til våre kunder. Det er en endring og man må beregne seg 1-2 års leveringstid på de fleste båtene. Vi som selskap bestiller selvsagt inn en del lagerbåter, men erfaringen er at disse blir solgt på høst/vinter i forkant.

Vi har 16 leads etter «åpen helg» og av disse er halvparten mulige salg, avslutter Wollertsen.

Hos Bavaria Norge, forteller Claes Eliasson at de hadde godt med besøk i helgen, og at de solgte 2 båter. – Vi har en bra ordreinngang og økende salg av seilbåter. Vi er heldige som har kapital til å kunne kjøpe lagerbåter, dette gjør oss rustet for 2022 sesongen, men den som skal ha båt til våren må bestemme seg raskt, poengterer han.